Barack Obama s-a intalnit cu liderul opozitiei siriene

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele american s-a alaturat unei reuniuni intre Ahmad Jarba si consilierul pentru Securitate Nationala Susan Rice, a precizat Executivul american intr-un comunicat.
Obama si Rice „au repetat ca Bashar al-Assad si-a pierdut legitimitatea pentru a conduce Siria si nu are loc in viitorul” tarii, potrivit administratiei americane.
Obama a „salutat abordarea constructiva” a coalitiei opozitiei siriene si a facut apel la un Guvern care sa-i reprezinte pe „toti sirienii”, a anuntat aceeasi sursa.
Casa Alba a dat doar asigurari ca Ahmad Jarba a adresat multumiri partii americane pentru „ajutorul neletal american, in valoare de 287 de milioane de dolari”, si nu a facut nicio referire la cererea liderului opozitiei siriene ca Statele Unite sa furnizeze arme antiaeriene pentru ca aceasta din urma sa lupte impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad.
Dupa trei ani de conflict care a provocat moartea a cel putin 150.000 de persoane – „200.000” si zece milioane de civile stramutati, care traiesc un „cosmar”, potrivit lui Jarba – aceste arme ar putea „schimba echilibrul de forte pe teren”, a pledat la Departamentul de Stat, miercurea trecuta, oficialul sirian.
Administratia Obama, foarte reticenta la orice angajament militar direct in Siria, se teme ca armele de razboi sa nu ajunga in posesia unor organizatii jihadiste rebele care lupta impotriva …

spot_imgspot_img