Basescu intra in campania pentru euroaparlamentare. “Nu vreau sa fiu diriginte, voi explica romanilor miza acestor alegeri”

de Valentina Postelnicu Publicat la: 25.04.2014 23:29 Ultima actualizare: 25.04.2014 23:30

Abia dat starul pentru europarlamentare, cu liderii partidelor imprastiati prin teritoriu, presedintele Traian Basescu a intrat in campania electorala direct de la Cotroceni, de unde s-a invitat in dezbaterile publice pe teme europene, sub pretextul ca va explica el ce este in interesul romanilor daca partidele nu o fac. “Sunt gata ca, in decursul acestei campanii, sa particip la discutii pentru ca electoratul din Romania sa inteleaga foarte bine miza acestor alegeri”, a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu ca? a declarat, vineri, ca sunt foarte multe teme de interes pentru romani care trebuie discutate in aceasta campanie pentru PE, el atragand atentia ca, daca politicienii nu vor aborda aceste teme, va explica el miza acestor alegeri.
El a mentionat ca principalul motiv al declaratiei sale de presa de vineri este legat de temele de interes major pentru Romania care ar putea fi dezbatute in aceasta campanie pentru Parlamentul European.

“Nu vreau sa fiu nici diriginte, nici sa dau partidelor teme, am facut doar o sugestie care ar putea fi in interesul romanilor. Daca voi constata ca partidele nu se angajeaza in dezbateri legate de miza acestor alegeri si temele de interes national, nu o sa am ce sa fac si, in timpul campaniei, voi incerca sa explic elemente pe care le stiu foarte bine, din ceea ce inseamna miza acestor alegeri, temele de interes major pentru Romania, si efectele, daca nu ne facem treaba”, a anuntat seful statului.
Potrivit sefului statului, miza nu este sa avem un procent mic de participanti la vot la europarlamentare, ci un procent cat mai mare.
Traian Basescu a aratat ca media europeana a fost de 43% , iar prezenta la vot la euroalegeri in Romania a fost de 27%. “Va rog sa ma credeti, a doua zi, dupa vot, se evalueaza nivelul de europenizare a unei tari si dupa prezenta la vot, ar fi extrem de important ca politicienii sa abordeze aceste teme”, a spus Basescu.
Potrivit acestuia, prima tema importanta pentru electorat este accesul Romanei in Schengen, in conditiile in care parlamentarii din PE sunt extrem de importanti in a face presiune pe statele membre, in a discuta cu colegii de ce Romania trebuie sa intre in acest spatiu.
“Ar fi niste dezbateri extrem de importante referitor la avantajele de a fi in spatiul Schengen”, a mai spus Traian Basescu, adaugand ca o alta tema este modul in care din Parlamentul European, poate fi sustinut procesul de apropiere si ulterior, de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana, un obiectiv major pentru Romania.
Un alt subiect prezentat de seful statului se refera la faptul ca Romania face eforturi de ani buni …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *