Basescu vrea cel putin trei confruntari electorale cu Geoana

Basescu vrea cel putin trei confruntari electorale cu Geoana

Presedintele Traian Basescu ar dori cel putin trei dezbateri cu contrcandidatul sau direct, social-democratul Mircea Geoana inainte de turul al doilea al prezidentialelor. Printre temele de confruntare propuse de presedintele in exercitiu se numara politica externa si de securitate, reforma statului si viziunea despre Romania. In replica social-democratii sustin ca nu mai doresc negocieri pe aceasta tema cu staff-ul lui Basescu, data fiind experienta recenta, dar sustin ca Geoana va onora orice invitatie primita din partea televiziunilor pentru astfel de confruntari.

“Cred ca ar trebui sa ne focusam acum pe dezbateri care vizeaza in mod deosebit atitudini si atributiuni ale presedintelui Romaniei, in conformitate cu Constitutia. Ar trebui sa avem o dezbatere pe politica externa si securitate, o alta dezbatere pe reforma statului – in care presedintele trebuie sa fie implicat pentru ca este parte a statului – si o a treia dezbatere care sa vizeze viziunea despre Romania”, a afirmat Basescu.

El a preciat ca ar fi necesare cel putin trei dezbateri, “daca nu una in fiecare zi”. “Este ceea ce eu cred, dar nu stiu daca ne vom putea intelege”, a subliniat Traian Basescu.

Purtatorul de cuvant al candidatului PSD la Presedintie, Victor Ponta, a reactionat, aratand ca echipa de campanie a lui Mircea Geoana nu va negocia cu echipa lui Traian Basescu nici o confruntare televizata pentru turul doi, in conditiile in care Geoana va onora orice invitatie la dezbatere din partea televiziunilor.

“Nu mai negociem cu echipa lui Traian Basescu, nu ne mai pacaleste cum ne-a pacalit in turul intai. “Vom merge cu mare placere la orice dezbatere suntem invitati, pentru ca spre deosebire de Traian Basescu, care aduce numai lucruri negative, noi avem ce sa vorbim despre lucruri pozitive”, a mai spus purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *