Basescu: “Avem o mare problema cu rezervistii. Cei mai multi sunt la munca in Italia”

Publicat la: 23.04.2014 13:34 Ultima actualizare: 23.04.2014 14:04

In ipoteza in care Romania ar trebui sa se mobilizeze pentru un razboi am avea “o mare problema” cu rezervistii, intrucat “cei mai multi sunt la munca in Italia, in Spania, in Germania”, sustine presedintele Traian Basescu. Subiectul a fost discutat in ultima sedinta a CSAT, fara a se gasi inca o solutie. Armata este in continuare in urma, potrivit presedintelui, si in privinta dotarii.

Presedintele Traian Basescu spune ca armata are “o mare problema” in a mobiliza rezervistii in scenariul unei interventii militare pe teritoriul Romaniei, subiectul fiind discutat in ultima sedinta a CSAT fara a se gasi deocamdata o solutie.
“S-a pus problema capacitatii noastre de a chema rezervistii sub arme daca am avea nevoie. Avem o mare problema aici, pentru ca foarte multi dintre rezervisti sunt la munca in Italia, in? Spania, in Germania. Este o solutie pe care o discutam, nu este un mare secret militar, trebuie sa stim realitatea noastra. A fost subiect in CSAT. Va trebui sa ne refacem capacitatea de a ne aduce rezervistii sub arme daca este nevoie”, a aratat presedintele intr-un interviu la “Adevarul Live”.

In opinia lui Basescu, solutia nu este aceea de a astepta intariri din partea Statelor Unite, ci de a aloca bani pentru dotarea armatei romane. “Toti am strigat: “Sa vina americanii”. Pai, frate, ce obligatii are …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *