PNL cerea abrogarea legii Big Brother

de Cristian ANDREI Publicat la: 23.04.2014 13:35 Ultima actualizare: 23.04.2014 14:27

Stocarea datelor de trafic din zona comunicatiilor ar trebui oprita, sustin liberalii, care cer abrogarea controversatei legi Big Brother, dupa ce Curtea de Justitie a UE a invalidata Directiva. La nivelul Comisiei UE se evalueaza situatia dupa decizia Curtii de Justitie, neexistand o recomandare pentru tarile care au o legislatie nationala bazata pe aceasta Directiva

Liberalii cer abrogarea legii Big Brother, dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene a invalidat la inceputul lunii controversata Directiva? privind stocarea datelor de trafic din zona telecomunicatiilor, pe motiv ca nu respecta drepturile la intimitate si protectia datelor cu caracter personal ale europenilor.
Deputatul PNL, Alina Gorghiu, a afirmat ca nu este normal sa existe 450 de milioane de suspecti de serviciu, cetatenii Uniunii Europene si ca termenii directivei europene erau prea vagi si puteau da nastere la abuzuri.

De asemenea, europarlamentarul PNL, Renate Weber, a spus daca legea va fi abrogata toate datele retinute pana in prezent si care nu au fost inca distruse, ar trebui distruse imediat. Ea a precizat ca orice cetatean care se simte nedreptatit de aplicarea acestei legi o poate ataca la CEDO si va avea castig de cauza.
Curtea de Justitie a UE a invalidat directiva Big Brother considerand ca prin aceasta exista o imixtiune imixtiune “ampla si deosebit de ingrijoratoare” in drepturile fundamentale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *