Basescu: “Politica fiscala este gresita. Este un semnal de maxima gravitate pe care il trag la adresa Guvernului, a Parlamentului si a FMI”

Publicat la: 01.04.2014 19:26 Ultima actualizare: 01.04.2014 20:19

Dupa introducerea oficiala, astazi, a accizei la combustibil pe care a criticat-o in ultimele luni, presedintele Traian Basescu “roaga” Parlamentul sa nu aprobe ordonanta care a introdus-o si sa ceara Guvernului “sa treaca la ajustarea cheltuielilor” prin realocarea fondurilor de la Ministerul Dezvoltarii.

Dupa ce ordonanta de urgenta prin care s-a introdus, de astazi, acciza suplimentara pentru benzina si motorina a fost intoarsa la comisiile de specialitate in loc sa fie adoptata in Camera Deputatilor, presedintele Traian Basescu a anuntat ca scrie Parlamentului cerandu-i sa respinga la vot actul normativ.
“Este o crima la adresa Romaniei”, a sustinut Basescu, de la Palatul Cotroceni, argumentul sau in favoarea respingerii ordonantei in Parlament fiind acela ca “intreaga politica fiscal-bugetara proiectata de Guvernul Ponta si aprobata de Fond este gresita”.

In analiza facuta la Cotroceni, Basescu s-a aratat convins ca “ne pregatim de un esec major in executia bugetara”, invocand faptul ca, in primul trimestru al acestui an incasarile la bugetul de stat ar fi fost sub asteptari. “Sunt 2 miliarde in minus pe februarie-martie si doar 450 de milioane plus in martie. Inseamna deja 1,5 miliarde in minus la incasare, in conditiile in care cele 35 de taxe functioneaza”, a reprosat Basescu Guvernului.
Acelasi repros a fost adus in egala masura de presedinte si FMI. “Imi pare rau, am avut intotdeauna in Fond un partener, dar de data aceasta au gresit”, a spus Basescu cerand “revenirea la politica sanatoasa a cheltuielilor in functie de venituri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *