Noua conducere a TVR, validata de Parlament. Stelian Tanase, in stand-by

de Sorina Ionasc Publicat la: 01.04.2014 19:40 Ultima actualizare: 01.04.2014 19:43

Parlamentul a validat noul Consiliu de Administratie al SRTV, insa postul de presedinte, pentru care a fost propus Stelian Tanase, a ramas in stand-by din lipsa de cvorum.

Postul public de televiziune a ramas cu presedinte interimar, asta dupa ce majoritatea deputatilor si senatorilor a parasit plenul reunit inainte ca votul final pentru numirea lui Stelian Tanase in fruntea televiziunii publice sa fie dat.
Concret, dupa ce au votat noul Consiliu de Administratie al SRTV, dar si pe Misu Negritoiu si Victor Ciorbea la ASF, parlamentarii au plecat din plen. Asta in conditiile in care, procedural, dupa depunerea juramintelor de investitura, noii membri ai CA al TVR isi propuneau presedintele, acesta urmand sa fie votat separat de plen.

“Nu vom alege presedintele CA al televiziunii astazi. Ramane presedintele interimar pana in momentul in care vom desfasura procedura”, a precizat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea.
Stelian Tanase a fost propunerea PNL pentru aceasta functie, in prezent el conducand institutia ca presedinte interimar.
Noul Consiliu de Administratie al televiziunii publice a fost validat cu 327 de voturi “pentru” si 14 “impotriva”.
Astfel, din noua conducere fac parte urmatorii: Stelian Tanase (PNL), Andrei Muraru (PNL), Claudiu Branzan (PSD), Catalin Blebea (PSD), Radu Carp (PDL), Adrian Bucur (PC), Eduard Dumitrascu (PPDD), Gabriela Surugiu (Administratia Prezidentiala), Corneliu Calota (Guvern), Debreczeni Hajnalka (UDMR), Raico Cornea (Minoritati nationale).
Pentru TVR si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *