Basescu, despre Imperiul roman si cucerirea Italiei de catre romani: Toate se intampla pe vremea lui Traian

Basescu, despre Imperiul roman si cucerirea Italiei de catre romani: Toate se intampla pe vremea lui Traian

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti cu oameni de afaceri austrieci. Discutiile au avut loc insa intr-un cadru mai putin protocolar, mai exact, pe un vas de croaziera, pe Dunare.

In timpul plimbarii, Traian Basescu a zarit chipul lui Decebal, cioplit in stanca, motiv pentru seful statului de a mai destinde atmosfera.Basescu a spus ca circula o gluma intre italieni si romani, potrivit careia, in perioada 101-102, 103-105, italienii i-au cucerit pe romani, iar acum Romania cucereste Italia. “Dar toate sunt pe vremea lui Traian”, a adaugat Traian Basescu. Intrebat de unde stie gluma, seful statului a explicat ca i-a fost spusa de premierul italian, Silvio Berlusconi, relateaza NewsIn.

Acesta nu a fost insa singurul moment ce a starnit aplauzele si rasetele oamenilor de afaceri. Unul dintre ei i-a spus presedintelui ca, venind dinspre Timisoara spre Orsova, locul de unde a incepul croaziera, a vazut multe santiere, dar in majoritatea dintre ele multe masini de constructii stateau si nu lucrau deloc. “Probabil ca erau in pauza de pranz”, a raspuns amuzat presedintele. “Cei mai mari constructori din Romania sunt austrieci si germani, nu stiu de ce stateau”, a continuat Basescu, starnind rastele si aplauzele celor prezenti la intalnire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *