Basescu: Guvernul mareste taxele, dar ingroapa bani pe Autostrada Transilvania.

Presedintele Traian Basescu a acuzat Guvernul ca mareste taxele insa “ingroapa bani” pe Autostrada Transilvania deoarece sunt sectoare de lucrari care se degradeaza in urma abandonarii, in loc sa fie valorificate prin alocarea unor sume “de cateva milioane” pentru finalizarea lor, transmite Mediafax.
“Guvernul plange dupa bani, mareste fiscalitatea, dar ingroapa bani pe Autostrada Transilvania. Repet, anularea contractului cred ca a fost un lucru bun in principiu, eu nu stiu conditiile in care s-a anulat, dar sa anulezi fara sa pui ceva in loc pentru a nu distruge ce s-a construit mi se pare o lipsa de minim simt managerial, este dispret pentru bani. Si nu sunt banii celor care au luat deciziile, sa stiti”, a spus Basescu.
Citeste si?Traian Basescu: Nu mai am incredere in Guvern, iar ANTONESCU nu va ajunge NICIODATĂ presedinte. Ii avertizez ca ne apropiem de un SOMAJ de 8%
Seful statului a aratat ca tine sa traga “un semnal de alarma special” cu privire la Autostrada Transilvania, unde s-a procedat “fara cap” la fel ca si pe tronsonul Nadlac-Arad, facandu-se anularea contractului fara sa se puna ceva in loc.
“Din acest motiv, sunt zone care se degradeaza si eu le-am vazut. Spre exemplu, podul de la Gilau, peste Somesul Mic, acolo mai trebuie doar facute bretelele de iesire de pe pod si alti cativa kilometri de autostrada sunt in functiune, cu tot cu podul, si pus asfaltul peste pod. Asa a fost abandonat si nimic pus in loc. Asta inseamna miliarde de lei bagate acolo, ca toti sunt bani din bugetul de stat, iar Guvernul nu finalizeaza lucrarea pentru alte cateva milioane. Asta inseamna incapacitate de a vedea niste prioritati minimale de dare in functiune a unui tronson cat de mic din acea investitie uriasa. De asemenea, sunt foarte multe picioare, piloni de viaducte si de poduri turnate, la care betonul a ramas un metru si jumatate, doi metri in afara. Nu vreau sa dau idei nimanui, dar va imaginati ce se va intampla cu acel fier. Si o intreaga lucrare va trebui reluata”, a afirmat Basescu, in conferinta de presa de la Palatul Cotroceni.
El a aratat ca in aceeasi situatie este si pasajul peste Drumul Judetean 191, la km 24+5, “abandonat asa cum a fost in ziua in care s-a anulat contractul cu Bechtel”, dar si viaductul de 1.700 de metri peste lacul de acumulare de la Suplacu de Barcau.
“Este impresionanta lucrarea, neterminata, neconectata cu ceva si ar mai trebui date cateva milioane, cateva zeci de milioane de euro pentru ca un alt tronson din autostrada sa fie dat in functiune. Ce veti vedea insa pe toate santierele aflate intr-un stadiu sau altul? Sunt milioane de tone de materiale de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *