Basescu, la fabrica de componente auto pentru Rolls Royce si Bentley: “Marea problema a Romaniei este lipsa locurilor de munca”

de Anca SIMINA Publicat la: 30.04.2014 11:14 Ultima actualizare: 30.04.2014 12:22

Aflat la inaugurarea fabricii TRW Automotive de la Roman, presedintele Traian Basescu a recurs voalat la tema sa predilecta de campanie din ultimele saptamani: capacitatea redusa a Guvernului Ponta de a crea noi locuri de munca. “Marea problema a Romaniei este lipsa locurilor de munca”, a reclamat presedintele in acest context, reluand ideea sustinuta inclusiv duminica la o dezbatere pe teme economice a Fundatiei Miscarea populara, cu candidatii PMP la europarlamentare.

Presedintele Traian Basescu reproseaza Guvernului lipsa locurilor de munca pentru tineri in conditiile in care Comisia Europeana are fonduri dedicate acestui segment. “Marea problema a Romaniei este lipsa locurilor de munca”, a sustinut Basescu la Roman, la inaugurarea unei noi fabrici a companiei americane TRW Automotive in care se vor asambla isteme de securitate pentru marci ca Rolls Royce, Bentley, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Ford, Fiat, Renault sau Land Rover.
In opinia lui Basescu, nu cifra somajului, ci nivelul acestuia in randul tinerilor ar trebui sa ingrijoreze.? “Somajul este de 7,3-7,4%, dar in randul tinerilor ajunge la 24%. Cei care “contribuie” cel mai mult la somaj sunt tinerii. Ei termina scoala si n-au o solutie”, spune presedintele, cu argumentul ca “spunem lucruri rele despre toate guvernele – de aia-s guverne, sa fie tocate”.

Fabrica de la Roman, o investitie de 13 milioane de euro investitie a primit un ajutor de stat de 4,7 milioane . “4,7 milioane de euro sunt de la statul roman. Vor genera 28 de milioane de euro la bugetul de stat din care 10,5 milioane numai la bugetul de pensii, prin CAS-urile platite. De aceasta schema de ajutor au beneficiat in perioada 2008-2013 si altii. Guvernele Romaniei au pus la dispozitia investitorilor 770 de milioane de euro ajutoare de stat din 3,1 miliarde investitii. Asta a creat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *