Basescu: Ponta nu imi raspunde la telefon

de Cristian ANDREI, Marius Fratila – Mediafax Publicat la: 21.08.2013 11:48 Ultima actualizare: 21.08.2013 12:00

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Fundulea, ca premierul nu i-a raspuns la telefon in ultima perioada pentru a-i semnala problemele guvernarii. Premierul Ponta a declarat ca nu a mai vorbit cu presedintele Basescu dupa accidentul din Muntenegru, acuzandu-l pe seful statului ca a mintit si ca a incercat sa se foloseasca de o drama in interes electoral. Victor Ponta nu este primul premier care nu-i raspunde la telefon presedintelui Basescu, acelasi lucru intamplandu-se in timpul mandatului lui Calin Popescu Tariceanu la Palatul Victoria.
Traian Basescu a acuzat Guvernul are “o mare responsabilitate in sabotarea agricultorului roman anul acesta”, el mentionand ca ii este cunoscut faptul ca, desi productia este mare, producatorii nu pot beneficia de certificatele de depozit.

“Anul trecut am avut un an agricol destul de prost, iar anul acesta, cu o productie foarte mare la grau, secara, orz, agricultorii vor incasa urmare a lipsei certificatelor de depozit, cel mult cat au incasat anul trecut, intr-un an foarte prost. Deci mi se pare strigator la cer”, a afirmat Basescu, in discursul rostit cu ocazia participarii la “Ziua Cercetarii Procera”.
“Ar fi fost cu totul alta capacitate de negociere a producatorilor agricoli romani daca Guvernul nu ar fi desfiintat certificatele de depozit”, a mai sustinut Basescu.
El a aratat ca, daca producatorii si-ar fi lasat productia in depozite si ar fi luat credite de la banci in baza acelor certificate, nu ar fi ramas in prezent la mana achizitorilor, care cumpara cu preturi scazute, cum ar fi 147 euro tona de grau.
“Neasigurand la fondul de garantare resursele necesare pentru certificatele de depozit, Guvernul i-a lasat pe producatorii agricoli romani dezarmati in fata achizitorilor de productie agricola. Eu nu pot sa spun decat ca ori este proasta guvernare, ori ministrul Agricultorii, care trebuia sa il informeze pe premier de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *