Basescu: Tortionarii din inchisorile comuniste trebuie adusi in fata justitiei si sa ramana fara pensie

de Clarice DINU Publicat la: 29.09.2013 11:50 Ultima actualizare: 29.09.2013 11:51

Presedintele Traian Basescu sustine ca tortionarii din puscariile comuniste trebuie sa fie adusi in fata justitiei si sa ramana fara pensie. “Dincolo de regim, umilinta a fost treaba lor si chinul pana la moarte a celui care avea dosar politic. Trebuie sa compara in fata legii, trebuie sa ramana fara pensie”, a spus Basescu.
Seful statului a adaugat ca, “daca justitia poate incadra in orice articol de Cod Penal sau drept international activitatea de a omori a celor care aveau alte optiuni decat partidul Comunist, sa o faca”.

Gandul in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc va prezinta o investigatie in una dintre cele mai negre perioade din istoria Romaniei. 35 dintre tortionarii comunisti, oameni care au condus sau au lucrat in a”penitenciarele mortii”, au fost descoperiti. Traiesc si vor fi cercetati pentru crimele comise.
Dupa cazul Alexandru Visinescu, Gandul a prezentat profilul complet al celui de al doilea tortionar comunist identificat de autoritati. Este vorba despre Ion Ficior, cel care a condus in perioada 1960-1963 lagarul de detinuti politici de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *