Basescu: Un neispravit din Teleorman a facut praf si pulbere 60 de ani de diplomatie consistenta si inteligenta in Orientul Apropiat

“Un neispravit din Teleorman a facut praf si pulbere 60 de ani de diplomatie consistenta si inteligenta in Orientul Apropiat, in relatiile cu Israelul si cu tarile arabe.
Cu siguranta, Dragnea nu are cum sa inteleaga implicatia declaratiilor lui. Dragnea a fost manat pur si simplu de propriile interese, lovind crunt in interesele pe termen lung ale Romaniei. Biata Dancila este pur si simplu in postura “marionetei nevinovate”, dar cu putere, iar Melescanu este in situatia ticalosului care isi pune piciorul in ghips crezand ca scapa de responsabilitate.
Decizia mutarii ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale in politica externa a Romaniei. Printre multe altele, odata cu declaratia lui Dragnea, Romania a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atat pentru Israel, cat si pentru toata Lumea Araba, a calcat in picioare dreptul international, se leapada de pozitia Uniunii Europene, creste riscul terorist pe teritoriul Romaniei, rastoarna increderea pe care in mod egal o aveau in Romania si tarile arabe si Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relatiilor economice cu tarile arabe.
Ma intreb, care din atributiunile presedintelui Camerei Deputatilor il indreptatesc pe acesta la o astfel de decizie ?
Presedintele Iohannis are obligatia sa actioneze si imediat si ferm.
PS …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *