Bauturile racoritoare dietetice si batoanele de slabit nu au rezultate optime in cazul curelor de slabire

Bauturile racoritoare dietetice si batoanele de slabit nu au rezultate optime in cazul curelor de slabire

Un studiu recent releva faptul ca bauturile racoritoare dietetice, batoanele de slabit si exercitiile fizice efectuate la intamplare nu au rezultate optime in cazul curelor de slabire.

Unul dintre miturile curelor de slabit il reprezinta inlocuirea zaharului din alimentatie cu indulcitorii sintetici. Organismul este obisnuit sa asocieze gustul dulce cu aportul de calorii, insa, atunci cand consumam alimente cu indulcitori, corpul asteapta si caloriile aferente, pe care acestia nu le contin.

Astfel, o sa mancam mai mult, pentru a compensa, iar kilogramele in plus intarzie sa dispara. In urma unui studiu realizat de o universitate americana, s-a descoperit ca persoanele care au avut o alimentatie controlata, din care nu a lipsit zaharul si au efectuat exercitii fizice, au slabit mai mult decat cele care l-au scos complet din alimentatie.

> Atentie la batoanele din cereale, fructe, ciocolata, recomandate in curele de slabire. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care inlocuiesc o masa normala cu astfel de produse au tendint a sa manance mai mult, iar aceste produse nu au intotdeauna un continut caloric mai scazut decat alimentele standard. Diferenta este in unele cazuri de 11%. Produsele sarace in grasimi “pacalesc” oamenii sa manance mai mult. Batoanele de slabit pot fi inlocuite cu doua tablete de ciocolata, care contin doar 106 calorii.

> Branza grasa si smantana sunt alimente bogate in grasimi, iar taierea lor de pe lista in cazul unui regim de slabire este intemeiata. Insa nu eliminati definitiv din alimentatie lactatele. S-a dovedit stiintific faptul ca produsele lactate cu un continut scazut de grasimi ajuta la pierderea in greutate.

In urma unui studiu efectuat de Universitatea din Cardiff, la care au luat parte 2.400 de persoane, s-a descoperit ca acelea care consumau cel putin o jumatate de litru de lapte pe zi erau mult mai putin predispuse in fata riscului de a deveni obeze. Aceste rezultate se bazeaza pe teoria conform careia calciul activeaza enzimele, raspunzatoare de arderea grasimilor din organism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *