BBC: Victime ale traficului de carne vie din Romania si Slovacia sunt fortate in casatorii de forma cu pakistanezi din Scotia

0
1

De asemenea, jurnalistii au descoperit o singura femeie din Slovacia care a fost traficata de trei ori in Glasgow.
“Abia atunci cand ajung li se spune ca nu au niciun loc de munca si trebuie sa se logodeasca in schimb cu pakistanezi”, a declarat sefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar.
Aceasta sustine ca potentialii miri pakistanezi vor sa ramana in Scotia, dar pentru a cere rezidenta trebuie sa se casatoreasca cu o femeie din Uniunea Europeana.
“Dupa casatorie, aceste femei raman sub controlul traficantilor si sunt exploatate ca menajere de catre soti sau violate si exploatate sexual de catre concetateni”, a precizat Molnar.
Citeste si?Un membru al clanului interlop Tanase, dat in urmarire generala, a fost prins pe Aeroportul Iasi
De asemenea, traficul de carne vie este extrem de lucrativ pentru grupurile de crima organizata din Scotia.
Un alt oficial sustine ca exista o legatura clara intre gruparile de crima organizata est-europene si cele asiatice din Glasgow.
Jurnalista Sam Poling a incercat sa dea de urma unor femei slovace traficate in Scotia, dar a descoperit ca femeile ajugeau inapoi in mana traficantilor dupa ce erau salvate din Glasgow si aduse in Slovacia.
Echipa BBC a filmat inclusiv o locuinta “de tranzit” folosita de un barbat care cumpara fete si le tinea pentru cateva zile inainte de a le duce la Glasgow.
“Unele fete nu au nicio carte de identitate, nu au niciun pasaport. Aici, noi putem in 24 de ore sa realizam pasapoarte si carti de identitate. Platesti pentru asta si iti primesti pasaportul. In doua zile, traficantii le aranjeaza pe fete pentru a parea foarte frumoase, pentru ca cele mai multe provin din comunitati rome. Nu exista apa, e un loc extrem de dificil in care sa traiesti”, a …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here