Bentley are un profit de 85 de milioane de euro la 6 luni

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Volkswagen a comunicat cifrele de afaceri si profitul pentru aproape toate brandurile pe care le produce, pentru prima jumatate a anului. Seful departamentului financiar al germanilor, Hans Dieter P?tsch, a declarat ca ?la sfarsitul lui 2007, grupul va atinge un profit brut de aproximativ 5 miliarde de euro?. Cu aceasta ocazie au fost dezvaluite pentru prima data de la preluare si informatii concrete despre Bentley.

Compania britanica este pe profit. Dupa 6 luni din 2007, Bentley a ajuns la o cifra de afaceri de 739 de milioane de euro, cu 24 de procente mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. In termeni de profit, britanicii contribuie la banii stransi de VW pe jumatate de an cu 85 de milioane de euro.

Franz-Josef Paefgen, CEO Bentley declara ca ?profitul companiei a crescut de aproape 3 ori fata de prima jumatate a lui 2006?. Din declaratiile lui Paefgen reiese ca 2004 a fost anul in care Bentley a finalizat perioada de pierderi.

Volkswagen asteapta de la Bentley sa-si creasca in continuare rata profitului. Un motor important al acestei cresteri este lansarea celor doua modele exclusiviste GTC si Azure. De altfel, Bentley urmeaza sa lanseze un nou propulsor pentru cele doua modele, in timpul evenimentului auto de la Frankfurt.

La nivelul grupului Volkswagen, cel mai bine sta brandul Audi cu un profit de 1 miliard de euro. Urmeaza divizia de vehicule de pasageri Volkswagen cu un profit de 981 de milioane de euro si Skoda cu 356 de milioane de euro. Seat este pe pierdere la jumatatea anului cu 7 milioane de euro. Despre Lamborghini nu s-au comunicat cifre, inca brandul italian se afla ?pe un trend ascendent incurajator?, dupa spusele celor de la Volkswagen.

spot_imgspot_img