FIAT vrea un vehicul de 5000 de euro

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

FIAT se apropie de o decizie finala in ceea ce priveste constructia masinii de 5000 de euro. Succesul de care se bucura ? cel putin la nivel declarativ ? remake-ul modelului 500, ii incurajaza pe sefii companiei sa dea un raspuns pozitiv pentru o masina populara de mic litraj. Daca FIAT reuseste sa aduca pe piata o astfel de masina inaintea celor de la Toyota sau Renault, italienii vor inregistra o alta lovitura de imagine.

Din moment ce Loganul a depasit de mult zona celor 5000 de euro, masina celor de la FIAT ar fi un produs ideal pentru segmentul low-cost. Italienii au comunicat deja ca sunt in faza finala de conceptie a unui propulosr de mic litraj (0.9 litri), in doi cilindri si cu un consum de aproximativ 3 litri la 100 de km. Acest motor este in mod cert o solutie ideala pentru mini-ul de 5000 de euro.

O idee despre aspectul viitoarei masini este oferita de conceptul Ecobasic prezentat de FIAT la Geneva, in urma cu 7 ani. Conceptul nu a ajuns niciodata in faza de productie, desi ar fi o solutie ideala pentru traficul aglomerat din orasele europene. Ecobasic cantareste doar 750 de kg si ofera suficient spatiu interior pentru 2 persoane si o cantitate apreciabila de bagaje sau pentru 4 persoane.

In acelasi registru, cei de la FIAT se gandesc la producerea unui utilitare pentru segmentul low-cost. Masina ar putea fi construita in Turcia.

spot_imgspot_img