Bine ati venit in tabara mintilor deschise!

La revedere, tabara draga, tabara a cantecelor, veseliei, drumetiilor si prieteniilor de o vara. Sa stii tu draga, ce rau ne pare, dar de acum inainte imbratisam un nou concept. Poate ca nu rimeaza si poate ca nu e absolut adevarat – in fond, Taberele Coolturale BookLand exista inca din 2013, deci conceptul nu este chiar atat de noua?? iar in miezul sau se afla aceeasi tabara draga careia i-am spus “la revedere” deoarece acum o gasim mult imbunatatita, aproape de nerecunoscut.
Taberele Coolturale sunt adresate copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani (nu si parintilor, desi unii insista). Un sfert tabara “clasica” – cu sport si drumetii in natura, un sfert excursie culturala, un sfert conferinte si ateliere practice cu personalitati importante si un sfert distractiea?? Cam asa ar putea defini BookLand taberele pe care le organizeaza, daca acestea s-ar limita la definitii si daca ar fi ceva mai putin decat experiente unice pentru fiecare participant.

“Daca Tabara Coolturala ar fi doar o extindere a programelor educationale cu care elevii sunt obisnuiti, ar fi o plictiseala teribila”, declara Mihaela Petrovan, presedintele Asociatiei BookLand. “Scopul nostru este acela de a deschide mintile tinere, a le oferi inspiratie si motivatie – totul intr-un cadru natural, dominat de ideea de joc, de provocari si de starnirea curiozitatii.”
In 2017 primele doua module de Tabere Coolturale BookLand se desfasoara in Comitatul Galaway din Irlanda, respectiv in Stockholm, Suedia. Apoi, programul continua cu module pe varii grupe de varsta in trei locuri de vis din tara noastra: Valea Lotrului, Predelut – Bran si Gura Portitei – Delta Dunarii.
Programul este menit sa-i uneasca pe copii prin activitati captivante. Acestea variaza de la vizitarea obiectivelor culturale, spectacole de teatru si seri de film, la drumetii si plimbari cu bicicleta sau ATV-ul, la vanatori de comori, sporturi la alegere, disco si cursuri tematice – creative writing, pictura, regie de film, oratorie, antreprenoriat si multe altele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *