Bitcoinul a depasit 8.000 de dolari

Bitcoinul a ajuns vineri dupa-amiaza la valoarea de 8.089 de dolari, inregistrand o crestere de aproape 8% fata de minimele atinse la finalul lunii martie. Saltul a fost asociat cu o posibila intrare a miliardarului George Soros in tranzactiile cu criptomonede. “Bani seriosi intra pe piata pentru prima data”, a afirmat intr-un e-mail Jeffrey Van de Leemput, analist la platforma de tranzactionare Cryptocampus.
“Cu cateva zile in urma am ajutat la stabilirea unei tranzactii de 200.000 de Bitcoin pentru cumparatori chinezi.(.. )Soros intra in piata, de acum vom vedea inceputul adevaratei bule”.
George Soros, investitorul miliardar care a numit criptomonedele “un balon” in ianuarie, a declarat recent ca si-a autorizat biroul de familie pentru a tranzactiona active digitale de 26 de miliarde de dolari. Cresteri s-au inregistrat, vineri, si in randul rivalilor Bitcoin, astfel ca Ethereum a inregistrat o crestere de peste 12%, Ripple a crescut cu aproape 20%, iar Litecoin a urcat cu aproape 10%.
Monedele virtuale au avut un inceput de an agitat, cu prabusiri importante ale valorilor. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *