BMW a inceput revolutia electrica: Modelele i8 si i3 lansate in premiera mondiala.

BMW devine primul producator premium german cu modele electrice in portofoliu, dupa ce a lansat la Salonul Auto de la Frankfurt modelele i3 si i8. Noile modele anunta o revolutie electrica in gama BMW.
Modelul i8 a fost prezentat pentru prima data, dupa ce, in luna iulie, i3 era dezvaluit in cadrul unor evenimente exclusiviste care au avut loc in acelasi timp in Londra, New York si Beijing. Insa la Frankfurt ambele modele vor putea fi vazute in premiera mondiala de sute de mii de vizitatori.?
Atunci cand vorbim despre modele electrice trebuie totusi sa precizam ca i8 nu este chiar un model electric, ci mai de graba un plug-in hibrid. Supercarul este propulsat de un motor de 1,5 litri pe benzina, care produce 231 CP si care in combinatie cu sistemul de propulsie electric ofera o putere maxia de 362 CP, un adevarat monstru pe patru roti.
Spre deosebire i3 este disponibil in versiune de motorizare complet electrica.?Vezi aici totul despre noul BMW i3
Ecologista cu suflet de monstru insetat
BMW i8, ultimul dintre cele doua ecologiste ale nemtilor, prezentat publicului, se deosebeste sistemele de propulsie hibride de pana acum prin faptul ca ofera o putere de invidiat pentru orice masina supersport, insa consumul ar putea fi mai mic de 2,5 l/100 km, iar emisiile de CO2 de doar 59 g/km. Din acest motiv i8 este incadrat in curentul eco, si cel mai probabil este doar o chestiune de timp pana cand el va deveni exclusiv electric. Deocamdata bolidul poate fi condus in regim electric circa 35 km, cu o citeza maxima de 120 km/h, insa cu ambele sisteme de propulsie masina isi dezvaluie adevaratul caracter.
Performantele lui i8 sunt uimitoare pentru un hibrid cu valente de model electric. Astfel, cu ambele motoare pornite, benzinarul actionand pe puntea din spate si motorul electric pe cea din fata, bolidul va atinge?100 km/h in doar 4,4 secunde, ceea ce inseamna ca va fi mai rapid decat mult mai fiorosul BMW M3. Viteza maxima va fi de limitata la 250 km/h, potrivit CAR. ??
Performantele lui i8 sunt ajutate si de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *