Bolnavii de hepatita B vor beneficia, din octombrie, de doua noi medicamente compensate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bolnavii de hepatita cronica B vor beneficia, din luna octombrie, de doua noi medicamente compensate, mult mai eficiente fata de cele actuale datorita rezistentei de lunga durata impotriva virusului, a anuntat, astazi, Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului.

„Principalul obiectiv al tratamentului contra hepatitei B este reducerea incarcaturii virale din sange pana la un nivel nedetectabil. Pana la 60% dintre pacienti pot dezvolta rezistenta la unele medicamente antivirale actuale”, a explicat presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, profesor doctor, Mihai Voiculescu.

Potrivit datelor statistice, in prezent, sunt inregistrati ca fiind infectati cu hepatita cronica B peste un milion de romani, dintre care doar 1.400 urmeaza un tratament. Restul pacientilor se afla pe liste de asteptare, din cauza criteriilor severe de selectie si a dotarii necorespunzatoare a spitalelor din Romania, a mai precizat presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, potrivit NewsIn.

In toata lumea, peste un milion de oameni mor, anual, din cauza hepatitei B. Virusul hepatitei B este considerat al doilea agent cu potential cancerigen, dupa tutun, potrivit Organizatia Mondiale a Sanatatii.

spot_imgspot_img