Omar Hayssam sustine ca s-a intalnit cu Traian Basescu in timpul crizei rapirii jurnalistilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani in dosarul rapirii jurnalistilor, sustine ca in timpul crizei rapirii jurnalistilor s-a intalnit de doua ori cu presedintele Traian Basescu. Intermediar ar fi fost doctorul Mohamad Yassin, despre care Omar afirma ca l-a ajutat sa fuga din tara.

Omar Hayssam povesteste ca Yassin ar fi unul dintre cei mai apropiati prieteni ai lui Basescu si din aceasta cauza a colaborat cu el in zilele de criza. Sirianul sustine ca s-a intalnit cu presedintele Romaniei chiar in timpul crizei, iar Traian Basescu i-ar fi spus sa trimita in Irak doua sute de mii de dolari, iar el sa ramana in Romania. Omar sustine ca a fost interogat de ofiteri SRI la o cabana de lemn din padurea Baneasa, in 5 aprilie 2005. A mai fost dus acolo ulterior si din arestul de la Penitenciarul Rahova, scos chiar de directorul adjunct al institutiei.

La unele intalniri au venit procurorul Ciprian Nastasiu, superiorul sau George Muscalu, dar si doctorul Yassin. De fiecare data i s-a cerut sa recunoasca ca este ofiter al serviciilor secrete siriene, ca facea spionaj in Romania in interesul Siriei si ca serviciile siriene au organizat rapirea jurnalistilor.

Pe 26 aprilie 2006, Omar Hayssam a fost eliberat din arest, iar doua saptamani mai tarziu a disparut. Conform actelor de la dosar, Omar Hayssam a facut declaratia anul acesta, in localitatea El Manieh, din Liban in fata unui notar.

Omar sustine ca a fost sfatuit de mostenitorul averii sale, Mohamad Yassin sa paraseasca tara pentru a nu fi rearestat sau lichidat. De altfel, tot medicul i-ar fi pus la dispozitie mijloacele de a fugi din tara. El mai sustine ca toate scenariile facute de anchetatori, despre fuga sa din tara sunt fantezii, dar au scopul de a acoperi alte persoane.

spot_imgspot_img