Bomba a explodat azi noapte. DOCUMENTELE SECRETE care il tin pe Becali in inchisoare. “Este de NEIMAGINAT”

de Valentina Postelnicu Publicat la: 01.04.2014 01:47 Ultima actualizare: 01.04.2014 08:45

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1TV, despre cazul George Becali, ca “povestea” cu schimburile de terenuri a fost “o mizerie” si ca Armata nu si-a propus ca aiba comandament la Stefanesti, el adaugand: “Iar un om care dispune ca un alt om sa fie adus in portbagaj e de neimaginat”.

Intrebat daca este ferm in decizia de a nu mai face nicio gratiere anul aceasta, Traian Basescu a spus ca nu poate fi absolut ferm, pentru ca poate fi o situatie care sa reclame clementa. “Am auzit tot felul de discutii aici, in ce fel presedintele poate, ii spune legea. Nu e adevarat, cei care spun asa ceva mint. Gratierea nici nu trebuie sa fie justificata de presedinte”, a aratat Basescu, mentionand ca a introdus o practica de a cere aviz de la Justitie.
El a mentionat ca institutia gratierii este, peste tot in lume, ca si in Romania, discretionara. “Imi aduc aminte de o batrana de 80 de ani si fiica ei, care tocmai fusesera incarcerate. Nu va imaginati ca se redactase hotararea judecatoreasca, era neredactata. Batrana avea 80 de ani si fiica peste 60 de ani, erau amandoua, se tineau una pe alta intr-o cocioaba din asta, prin Judetul Botosani, daca nu ma insel, si fusesera incarcerate dimineata”, a povestit seful statului.

El a adaugat ca, la cererea unui membru al familiei, a semnat gratierea celor doua femei a doua zi de dimineata. “Nu ai obligatia, aici este vorba de standardul pe care il impui. Si nu spun ca nu voi gratia, daca va fi o situatie sociala dificila, pe care sunt dispus sa o inteleg, dar aici se spune “Gigi Becali, nevinovat”. Si eu, daca tot am avut acces la actele CSAT, am fost si eu curios cum fost cu pamantul, de unde se vorbea, cu teren la Stefanesti, teren in Pipera, sa se faca Comandamentul Armatei Romane la Stefanesti. Aici e explicatia pentru care au fost condamnati si Cioflina si Babiuc. |Am gasit in documnetele CSAT, si cred ca asta a fost motivul condamnarii, faptul ca niciodata Armata moderna a Romaniei nu si-a propus sa aiba un comandament la Stefanesti”, a afirmat Basescu.
Seful statului a mai spus ca “luasera de undeva din istorie, pentru ca undeva in perioada interbelica se gandisera niste strategi militari sa faca asta, dar pe hartile actuale si de perspectiva nu figura nicaieri o astfel de constructie la Stefanesti”.
“Deci povesea asta cu “Sa vedeti cum s-au dat terenuri”, a fost o mizerie, iar un om care dispune ca un alt om sa fie adus, bagat in portbagaj e de neimaginat”, a mai comentat Traian Basescu.
Presedintele Traian Basescu a decis, recent, neacordarea gratierii individuale lui George Becali ca urmare a analizarii dosarului de gratiere a acestuia. In luna februarie, presedintele Basescu a declarat ca Ministerul Justitiei, condus de “varul premierului”, Robert …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *