Borza, AMENDAT cu 10.000 de lei dupa ce a concediat femei in prenatal la Hidroelectrica

Pe vremea cand era administrator judiciar al Hidroelectrica, companie aflata in insolventa la acel moment,?Remus Borza a trimis avize de concediere unor angajate aflate in prenatal sau in concediu de crestere a copilului, spunand : “Legea 85 privind insolventa nu le poate proteja!” sau “Nu suntem societate de lauze, ca sa facem copii pe banda”.
Mai multe salariate Hidroelectrica au trimis atunci o scrisoare deschisa catre Maria Basescu, sotia presedintelui, si Dacianei Sarbu, sotia premierului, prin care acuza faptul ca au fost concediate de administratorul judiciar desi se afla in concedii prenatale sau in concedii de crestere a copilului.
Premierul Victor Ponta a declarat recent ca Remus Borza “va pleca de la Hidroelectrica”. In replica, Borza a spus ca o eventuala plecare a sa de la Hidroelectrica poate fi “la mai bine”, “poate voi fi ministru”.”Nu am fost anuntat ca voi pleca de la Hidroelectrica si nici nu am de ce sa plec, atata vreme cat am facut performanta. Am facut profit de 800 de milioane de lei in primele opt luni. La o productie de 14 TWh de energie estimata pentru totul anul, voi face un profit de un miliard de lei, ceea ce inseamna cat in ultimii 20 de ani”, a spus reprezentantul Hidroelectrica.
Din scrisoarea din luna iunie a celor 10 angajate insarcinate sau cu copii mici:
“Ne permitem sa va adresam aceste randuri pentru a va semnala un abuz si o nedreptate. Facem apel in primul rand la calitatea umana a domniilor voastre, la atributele de femei si mama.Suntem un grup de femei recent devenite mame sau pe cale de a deveni, salariate ale SC Hidroelectrica SA, diferite filiale, care am primit preaviz de concediere, desi contractele noastre individuale de munca sunt suspendate pentru concediul de crestere si ingrijire a copilului sau in timpul concediului prenatal, preaviz emis de administratorul judiciar al SC Hidroelectrica SA. Toate demersurile initiate de sindicat catre Presedintele Romaniei, Primul Ministru si Comitetul Creditorilor pentru a arata modul in care este administrata SC Hidroelectrica SA au ramas fara raspuns.Va rugam sa constatati ca in Romania, cel putin la SC Hidroelectrica SA, statul nu ocroteste familia, asa cum generos se formuleaza in Constitutie, ba dimpotriva, se indreapta cu indiferente si dispret impotriva mamelor si a copiilor lor. Cum altfel sa explicam faptul ca au fost disponibilizati si colegi unici intretinatori de familie, ca si unele dintre noi, in afara oricaror criterii de competenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *