Brasov: Sase controlori de tren, retinuti pentru luare de mita si abuz in serviciu

Sase angajati ai Regionalelor CFR Brasov si Bucuresti au fost retinuti, pentru luare de mita si abuz in serviciu, de procurorii brasoveni, iar alti noua salariati ai companiei sunt audiati, in dosarul in care in octombrie 2012 au fost audiati 169 de angajati ai CFR Calatori, relateaza Mediafax.
Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov,?procurul Monica Munteanu, 15 controlori de tren de la regionalele CFR Brasov si Bucuresti au fost adusi, joi, la audieri, fiind suspectati de luare de mita si abuz in serviciu in perioada februarie-aprilie 2014.
Pana in prezent, in urma audierilor, sase angajati ai companiei feroviare au fost retinuti.
“Pana in acest moment au fost audiate mai multe persoane si au fost retinute pentru 24 de ore sase dintre acestea. Audierile sunt inca in curs de desfasurare”, a declarat Monica Munteanu.
Audierile celor 15 angajati ai Regionalelor CFR Brasov si Bucuresti au loc in dosarul in care, in octombrie 2012, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au ridicat pentru audieri 169 de angajati ai CFR Calatori de la regionalele Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Craiova, conform sursei citate
Munteanu a mai spus ca, in luna ianurie 2014, peste 30 de angajati ai Regionalei CFR Brasov au fost trimisi in judecata in acest dosar.
In octombrie 2012, 169 de angajati de la regionalele Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Craiova au fost dusi la audieri, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Ulterior, in urma audierilor, 124 de persoane au fost propuse pentru arestare preventiva pentru luare si dare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, insa instanta a decis cercetarea lor in libertate.
In urma cercetarilor procurorilor in acest dosar, care au inceput in luna martie 2011, s-a stabilit ca, pornind de la conductorii de tren si pana la revizorii de specialitate, se lucra mana in mana, “fiecare conjugandu-si eforturile cu alti suspecti, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *