Brasovenii au iesit in stada, cerand continuarea lucrarilor la aeroport

Aproximativ 200 de brasoveni au protestat, duminica, fata de indecizia autoritatilor locale si centrale in privinta lucrarilor pentru un aeroport in oras. Pentru a ironiza situatia, mai multi participanti la protest au adus si valize, potrivit Mediafax.
Ei au adus la protest si valize mici, pentru a ironiza situatia. Protestatarii au scris pe pancarte “Vrem aeroport”, “Nu ne mai mintiti” sau”Aeroport in Brasov – 2050″.
Oamenii prezenti la protest se declara dezamagiti de tergiversarea proiectului de construire a aeroportului si spun ca este inadmisibil ca un oras precum Brasovul sa nu aiba aeroport.
La Aeroportul International Ghimbav este amenajata acum doar pista, care nu poate fi folosita fara a se construi si celelalte suprafete de miscare si sistemul de canalizare.
In 24 august 2016, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea, au fost reluate demersurile parlamentare pentru adoptarea actului normativ care sa reglementeze situatia juridica a terenului Aeroportului Brasov – Ghimbav, iar in septembrie Proiectul Legii Aeroportului a fost aprobat in Senat, pentru ca in octombrie, Legea Aeroportului sa fie adoptata de Camera Deputatilor cu unanimitate de voturi.
In 17 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul privind promulgarea Legii privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului si din administrarea Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov, judetul Brasov, in domeniul public al judetului Brasov si in administrarea Consiliului Judetean Brasov, pentru realizarea obiectivului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *