BREAKING NEWS! Schimbare majora in PSD. Anuntul lui Victor Ponta i-a lasat pe toti cu gura cascata

de Anca SIMINA, Adrian POPESCU Publicat la: 04.04.2014 14:29 Ultima actualizare: 04.04.2014 17:57

Speriati de procurorii DNA, liderii de filiale ai PSD, cei mai multi dintre ei presedinti de Consilii Judetene, primesc din partea lui Victor Ponta un mesaj voalat de solidaritate cu o zi inaintea intalnirii-cheie de la Brasov pentru mobilizarea in campania electorala. Dupa 13 ani in politica, liderul PSD vorbeste de a”frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi” si sustine ca “in noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie”, se va “putea declara multumit” luand in calcul chiar si retragerea din prim-plan.

In preambulul intalnirii decisive de partid pe care o va avea maine, in Poiana Brasov, cu liderii filialelor PSD, tensionati dupa ultimele descinderi ale procurorilor DNA in Consiliile Judetene conduse de Mircea Cosma ori de Adrian Duicu, premierul Victor Ponta isi declara indirect solidaritatea cu acestia.
Intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, sub pretextul bilantului la implinirea a 13 ani de implicare in politica, liderul PSD vorbeste de a”frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi” si sustine ca “in noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie”, se va “putea declara multumit” luand in calcul inclusiv retragerea din prim-plan.

De mobilizarea liderilor de filiale si de rezultatul alegerilor din 25 mai depinde, asa cum arata in prezent strategia PSD, si decizia legata de numele celui care isi va asuma postura de prezidentiabil.
In ciuda numeroaselor semnale venite constant din teritoriu din partea primarilor si presedintilor CJ care i s-au plans lui Ponta ca se simt “hartuiti” de procurori, premierul a evitat pana acum o pozitie transanta, asumandu-si insa, in urma cu cateva zile, constatarea ca “exista o frica de raspundere cu care ne confruntam in toata administratia”, inclusiv in randul ministrilor.
“In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani nu? l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea”, scrie astazi Ponta.
Intrebat de jurnalisti, la Sebes, despre mesajul sau, Ponta a refuzat sa faca orice comentariu: “Astazi pe drum pana aici am scris ceva pe Facebook si eram sigur ca nimeni nu ma va intreba despre Daimler. Dar azi vorbesc numai despre Daimler”.
Cum isi mobilizeaza Ponta partidul paralizat de “frica de mascati”
Pretextul pentru lansarea constatarii ca a”este cel mai greu an de pana acum” a fost implinirea a 13 ani ?de la instalarea actualului premier intr-o functie cu sustinere politica. a”In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului!”, rememoreaza Ponta, postand si o fotografie alaturi de Nastase, condamnat intre timp in doua dosare pentru fapte de coruptie.
In analiza sa, anul 2014 ar fi unul al persecutarii baronilor locali, avand in vedere a”miza sa enorma”: alegerile prezidentiale din noiembrie. a”Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri), dar si miza sa este enorma!”, scrie Ponta.Pentru acest moment decisiv, liderul PSD? transmite, cu precadere propriului partid, un mesaj mobilizator: a”Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!”, sustine Ponta.

Sursa foto: Contul pe Facebook al premierului Victor Ponta
Dragnea da semnalul strangerii randurilor in campanie
Mesajul lui Victor Ponta vine cu o zi inaintea intalnirii de la Poiana Brasov pe care liderii PSD de la centru o vor avea cu presedintii filialelor din teritoriu, cei mai multi si presedinti de Consilii Judetene. Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, primul care a dat semnalul strangerii randurilor in partid, liderii filialelor PSD se intalnesc atat pentru a discuta despre campanie, cat si pentru a se sfatui in urma situatiilor generate de cercetarea unor presedinti de consilii judetene.
“Nu stiu daca sunt tinte justificate, nejustificate (presedintii de consilii judetene – n.r.). Incepem sa ne punem intrebarea cati mai raman in picioare pana la sfarsitul anului, asta e, de fapt, singura intrebare pe care ne-o punem si ne-o punem cu foarte mult respect, nu cu alte sentimente. De altfel, o sa ne vedem si maine, la Brasov, cu majoritatea presedintilor de organizatii si cred ca o sa convenim ca, indiferent cat de multi ramanem in picioare, ducem pana la capat cele doua alegeri, si europarlamentare, si prezidentiale”, a raspuns Dragnea unei intrebari a presei pe aceasta tema, la o intalnire la Guvern cu sefii de raiaone din Republica Moldova.
La aceeasi masa, premierul i-a compatimit pe presedintii de Consilii Judetene din Romania, ca fiind “cei mai votati”, dar si “tinta pentru procurori”. La Palatul Victoria, a fost invitat si Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova urmarit penal pentru luare de mita.
De mobilizarea liderilor de filiale si de rezultatul alegerilor din 25 mai depinde, asa cum arata in prezent strategia PSD, si decizia legata de numele celui care isi va asuma postura de prezidentiabil. Presedintii mai multor filiale judetene au explicat in urma cu o luna pentru gandul ca si-l doresc pe Ponta candidat, dar ca numai un scor de 45% al PSD la europarlamentare ar crea conditiile pentru asumarea cestei ipostaze de catre actualul premier.
Reuniune de partid la hotelul favorit al PDL
Prima sedinta de instruire organizata de vicepremierul Liviu Dragnea, seful campaniei electorale a Aliantei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *