Ancheta DIICOT-IGPR in Italia

Procurori ai DIICOT si politisti ai IGPR, alaturi de autoritatile din Italia, ancheteaza o grupare infractionala formata din cetateni romani, acuzata de organizarea unei intregi serii de infractiuni, informeaza un comunicat al structurii centrale a?Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Redam, mai jos, comunicarea facuta de procurori.
“Procurorii? Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala,?impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul I.G.P.R – Directia de Investigatii Criminale, in cooperare cu autoritatile din Italia au desfasurat mai multe activitati in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate formata din cetateni? romani, specializata in infractiuni de proxenetism, vatamare corporala, violare de domiciliu, santaj, incendiere, furt calificat, fals material in inscrisuri oficiale si sub semnatura privata.
Actiunea a fost efectuata in cadrul unei cereri de comisie rogatorie formulate de autoritatile judiciare din Italia.?In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu ianuarie 2012,? membrii gruparii, in mod organizat si repetat, au savarsit pe teritoriul Italiei (Marche, Porto Sant”Elpidio, Porto San Giorgio, Roma), dar si in localitati din? Spania si Belgia, mai multe infractiuni de proxenetism si furt calificat, precum si alte infractiuni necesare pentru asigurarea controlului teritoriului si eliminarea concurentilor, respectiv extorcare, incendiere, vatamare corporala.
De asemenea, exista suspiciuni ca, membrii gruparii au desfasurat o activitate ilegala de amploare, operand in stil mafiot, recurgand la intimidarea si supunerea persoanelor, prin violenta si amenintare, impartindu-si zonele de influenta si controlandu-le? prin inspectii repetate, individuale sau de grup.?Totodata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *