BREAKING NEWS. Crin Antonescu tocmai a facut ANUNTUL care schimba din nou totul pe scena politica: “Consecinta e ca Ponta sa-si dea DEMISIA!”

de Cristian ANDREI Publicat la: 17.09.2013 01:05 Ultima actualizare: 17.09.2013 08:41

Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, intr-un interviu pentru gandul, premierului Victor Ponta sa se hotarasca daca il mai sustine pentru presedintia Romaniei. In caz contrar, liberalul i-a sugerat lui Ponta sa organizeze un Congres in care sa anuleze hotararea prin care PSD il sprijina la prezidentiale sau sa anuleze Protocolul USL. Liberalul a precizat ca daca USL se rupe si Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia din functia de premier. Totodata, Antonescu a tinut sa precizeze ca ministrii PNL nu sunt angajatii lui Ponta la Guvern.
“Daca cineva isi va imagina in PSD ca Antonescu o sa taca asa ca la Partidul Comunist sau o sa mearga pe branci ca sa iasa presedinte sustinut de PSD se insala amarnic. Acest lucru il stiu si domnul Ponta, si toti oamenii din PSD. Dupa cum il stiu si cei din PNL. (…) Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului sau de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca si cum presedintia Romaniei este ceva ce sta in seif pe la Cluj pe la domnul Rus si ne-o dau sau nu ne-o dau noua liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum presedintia Romaniei se obtine de la cetatenii Romaniei. Eu nu am inteles niciodata si nu voi intelege protocolul si angajamentele USL in sensul de a fi presedinte pentru USL, pentru PSD, pentru Romania. Daca voi fi presedinte, voi fi pentru Romania. Daca USL ma sprijina in aceasta idee, bine, daca nu, nu. Ca sa punem simplu capat acestor speculatii, nu am stat si nu stau cu mana intinsa la usa PSD. PSD isi respecta sau nu niste angajamente politice il priveste, dar cred ca ar trebui sa incetam cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a aparut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multa vreme si cred ca ar fi bine sa ne clarificam.”, a spus pentru gandul Crin Antonescu.

Antonescu a adaugat ca a fost atacat de Victor Ponta prin interpusi si prin postul sau de casa, patronat de deputatul Sebastian Ghita.
“Postul de casa al domnului Ponta – RTV, face o campanie inversunata, plina de minciuni, nu de opinii, impotriva mea. Eu nu am pus niciodata in discutie nici pozitia de prim-ministru, nici alianta, pentru ca noi avem niste obligatii fata de cetateni. Am incasat toate aceste atacuri, dar nu pot incasa ipocrizia cuiva care imi spune, eu nu l-am atacat niciodata pe prietenul meu Crin. Pai are cine sa o faca. Daca vedeti ce apare in fiecare zi pe postul de casa al domnului Victor Ponta, cred ca nu mai este niciun dubiu. Totusi am mers mai departe. Nu putem face pe prostii pentru ca nu suntem”, a fost contraatacul lui Antonescu.
Presedintele PNL a precizat ca nu va incerca ruperea USL, dar nu poate garanta “pentru ceilalti”.
INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT GÂNDUL DE PRESEDINTELE PNL, CRIN ANTONESCU
Gandul: Premierul Ponta a anuntat in aceasta seara ca nu este sigur ca mai sunteti prezidentiabilul USL. Reprezinta aceasta o incalcare a Protocolului USL?
Crin Antonescu: Nu i-as spune chiar incalcare, nu as dramatiza. Victor Ponta este presedintele unui partid – PSD, care are in vigoare hotararea unui Congres in conformitate cu care eu sunt candidatul sustinut de acest partid, sub culorile USL, la presedintia Romaniei. Domnul Ponta trebuie sa se hotarasca si in cazul in care nu doreste sa mai respecte aceasta hotarare a Congresului si aceasta prevedere a Protocolului USL sa declanseze un nou Congres sau prin modalitatile pe care le prevede Statutul domniei sale sa anuleze aceasta hotarare. Nu il impiedica nimeni, dar nu este problema mea.
Dvs va doriti sa fiti candidatul USL la prezidentiale?
Eu imi doresc sa indeplinim toate angajamentele pe care ni le-am luat. Sunt in acest moment, conform hotararilor de care vorbeam de la PSD si de la PNL si de la PC, candidatul USL, am fost si sunt gata sa indeplinesc aceasta misiune, dar nu in orice conditii. Oricare dintre semnatarii intelegerii, daca nu mai doreste sa o respecte, poate sa o infirme printr-o alta decizie.
PUTETI ASCULTA INTERVIUL CU CRIN ANTONESCU LA FINALUL ARTICOLULUI
In protocolul USL se vorbeste ca un partid va da premierul, iar celalat candidatul la presedintie. Se poate ajunge la un schimb, PNL sa ia functia de premier, iar PSD daca doreste functia de candidat la prezidentiale?
Nu s-a discutat niciodata acest lucru de cand USL si din punctul meu de vedere nu este o problema pe care sa o punem sau o solicitare pe care sa o facem.
Daca PSD decide sa nu va mai sustina la prezidentiale inseamna automat si definitiv ruperea USL si in clipa aceea se poate spune ca PSD nu si-a indeplinit angajamentul luat fata de dvs?
Sigur ca se poate spune. Nu as examina o ipoteza atat de dramatica, doar asa de dragul speculatiilor. Cert este ca pana in acest moment, PNL si eu personal, ne-am achitat de toate obligatiile asumate si am sustinut din toate puterile noastre, si din Opozitie, si ulterior dupa constituirea Guvernului. pozitia premierului.
Episodul Rosia Montana nu este o exceptie pentru ca nu am avut o intelegere in programul de guvernare, pentru ca nu am avut o decizie in cadrul USL. Pur si simplu, hotararea pe care am luat-o noi liberalii de a respinge acest proiect nu afecteaza cu nimic toate regulile din acest protocol.
Atitudinea de multe luni de zile, nu a domnului Ponta personal, dar a postului sau de televiziune, a multor oameni din PSD de a se comporta ca si cum presedintia Romaniei este ceva ce sta in seif pe la Cluj pe la domnul Rus si ne-o dau sau nu ne-o dau noua liberalilor sau mi-o dau sau nu mi-o dau mie este de neacceptat. Oricum presedintia Romaniei se obtine de la cetatenii Romaniei. Eu nu am inteles niciodata si nu voi intelege protocolul si angajamentele USL in sensul de a fi presedinte pentru USL, pentru PSD, pentru Romania. Daca voi fi presedinte voi fi pentru Romania. Daca USL ma sprijina in aceasta idee, bine, daca nu, nu. Ca sa punem simplu capat acestor speculatii, nu am stat si nu stau cu mana intinsa la usa PSD. PSD isi respecta sau nu niste angajamente politice il priveste, dar cred ca ar trebui sa incetam cu acest subiect jenant. Acest subiect nu a fost deschis de mine, el nu a aparut acum, el este purtat prin oficioasele PSD de multa vreme si cred ca ar fi bine sa ne clarificam.
Ar trebui sa existe o decizie rapida a forurilor staturare a PSD in care sa-si confirme sustinerea pentru dvs?
Eu nu am niciun fel de cadere sa recomand PSD-ului ce sa faca in forurile sale staturare. Eu stiu ca exista o decizie a PSD, una a PSD , un program de guvernare, un protocol al USL pe care l-am respecat intocmai.
Se poate merge din atac in atac in USL?
In acest episod Rosia Montana, eu nu am facut niciun atac. Am anuntat ca PNL voteaza impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana. Intamplator, exact ce anuntase si premierul inainte ca va face ca deputat. Din acel moment, s-au dezlantuit toate atacurile din partea cealalta, domnul Sarbu, domnul Rus, doamna Olguta Vasilescu, alti domni si doamne si la aceasta suma de artificii eu am raspuns foarte clar: PSD doreste sa-si respecte angajamentele si sa facem impreuna pana la urma ce avem de facut pentru Romania, bine, bine, nu, nu.
Dar ca cineva isi va imagina in PSD ca Antonescu o sa taca asa ca la Partidul Comunist sau o sa mearga pe branci ca sa iasa presedinte sustinut de PSD, se insala amarnic. Acest lucru il stiu si domnul Ponta, si toti oamenii din PSD. Dupa cum il stiu si cei din PNL.
Cei din PSD sustin foarte des ca aceste atacuri ale dvs…
Care atacuri? Faptul ca votam impotriva Rosia Montana?
“Nu imi poate interzice Ponta sau altcineva sa fiu ironic”
Domnul Ponta a vorbit despre acele ironii pe care dvs le-ati avut la pozitia domniei sale fata de Rosia Montana.
In PNL nu a fost interzisa niciodata ironia. Daca eu as intelege prin activitatea politica interdictia de a fi ironic, m-as lasa de politica. Nu imi poate interzice domnul Ponta sau altcineva sa fiu ironic.
Astea au fost acuzatiile venite din partea lor, au fost deranjate de aceste ironii.
Nu stiu cum reglementeaza domniile lor regimul ironiei in PSD, le respect regulile, dar nu sunt in PSD.
Dvs ati reclamat atacurile celor din PSD.
Astea in ultimele doua zile. Postul de casa al domnului Ponta – RTV, face o campanie inversunata, plina de minciuni, nu de opinii, impotriva mea. Eu nu am pus niciodata in discutie nici pozitia de prim-ministru, nici alianta, pentru ca noi avem niste obligatii fata de cetateni. Am incasat toate aceste atacuri, dar nu pot incasa ipocrizia cuiva care imi spune, eu nu l-am atacat niciodata pe prietenul meu Crin. Pai are cine sa o faca.
Sunteti atacat de Ponta prin interpusi?
Am spus-o clar, am dat si nume. Daca vedeti ce apare in fiecare zi pe postul de casa al domnului Victor Ponta, cred ca nu mai este niciun dubiu. Totusi am mers mai departe. Nu putem face pe prostii pentru ca nu suntem.
Demisia lui Victor Ponta
Daca USL se va rupe considerati ca Victor Ponta va trebui sa-si dea demisia, tinand cont ca a ajuns in aceasta functie si datorita …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *