BREAKING NEWS: Lista Guvernului Dancila, ultima varianta inainte de vot. Rovana Plumb si Sevil Shhaideh ar putea reveni la Palatul Victoria UPDATE

UPDATE: Ultima varianta a Guvernului Dancila, inainte de vot:

PREMIER: Viorica Dancila
SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI: Sevil Shhaideh
VICEPREMIER FĂRĂ PORTOFOLIU: Rovana Plumb/ Viorel Stefan
VICEPREMIER SI MINISTRU AL DEZVOLTĂRII: Paul Stanescu

PSD

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Carmen Dan
MINISTRUL APĂRĂRII NATIONALE: Mihai Fifor
MINISTRUL FINANTELOR: Ionut Misa
MINISTRUL AGRICULTURII: Petre Daea
MINISTRUL EDUCATIEI: Ecaterina Andronescu / Valentin Popa
MINISTRUL MUNCII: Olguta Vasilescu
MINISTRUL ECONOMIEI: Gheorghe Simon
MINISTRUL TRANSPORTURILOR: Sorin Bota, RAZVAN CUC, Lucian Sova
MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: Ilan Laufer
MINISTRUL SĂNĂTĂTII: Florian Bodog / Sorina Pintea
MINISTRUL CULTURII: George Ivascu
MINISTRUL APELOR SI PĂDURILOR: Ioan Denes
MINISTRUL CERCETĂRII: Serban Valeca
MINISTRUL COMUNICATIILOR:
MINISTRUL TINERETULUI SI SPORTULUI: Gabriela Szabo, Ioana Bran
MINISTRUL TURISMULUI: Bogdan Trif (PSD Sibiu)
MINISTRUL PENTRU DIALOG SOCIAL: Adrian Dobre / Ioana Bran

MINISTRUL PENTRU ROMÂNI DE PRETUTINDENI: Andreea Pastirnac
MINISTRUL PENTRU FONDURI EUROPENE: Ana Birchall/ Rovana Plumb
MINISTRUL PENTRU AFACERI EUROPENE: Victor Negrescu

ALDE
MINISTRUL JUSTITIEI: Tudorel Toader
MINISTRUL AFACERIOR EXTERNE: Teodor Melescanu
MINISTRUL ENERGIEI: Toma Petcu
MINISTRUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL: Viorel Ilie

ALDE va pastra, de asemenea, si functia de vicepremier, detinuta de Gratiela Gavrilescu.

UPDATE: Ultimele nume de ministri, potrivit Romania TV: Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, Adrian Dobre /Ioana Bran, ministru pentru Dialog Social, Lucian Sova, ministrul Transporturilor, George Ivascu, ministrul Culturii, Ana Birchal, ministru pentru Fonduri Europene, Toma Petcu- ministrul Energiei, secretar general al Guvernului-Sevil Shhaideh, Ministrul Agriculturii- Petre Daea, Tudorel Toader-ministrul Justitiei, Ioan Danes-ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Serban Valeca-ministrul Cercetarii, Victor Negrescu – ministru pentru Afaceri Europene, Viorel Ilie- ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne, Ecaterina Andronescu – ministrul Educatiei, Gheorghe Simon- ministrul Economiei, Adrian Dobre – ministrul Turismului, Andreea Pastarnac – ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Toma Petcu – minsistrul Energiei, Rovana Plumb, vicepremier, fara portofoliu, Paul Stanescu – ministru al Dezvoltarii, Mihai Fifor – ministrul Apararii.?
Pe de alta parte, ALDE, care a detinut patru portofolii – Externe, Mediu, Energie si Relatia cu Parlamentul, si le va pastra. De asemenea, si titularii acestor portofolii se vor regasi in Guvernul Dancila, respectiv Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Toma Petcu si Viorel Ilie. ALDE va pastra, de asemenea, si functia de vicepremier, detinuta de Gavrilescu.
UPDATE. Premierul desemnat Viorica Dancila va participa duminica la sedinta Biroului Politic Central al ALDE, nu vineri, cum era initial programat, a afirmat presedintele partidului, Calin Popescu-Tariceanu, la Parlament.
Premierul desemnat Viorica Dancila a anuntat, vineri, ca in noul Guvern vor fi si nume noi, dar si ministri din vechiul Cabinet.?
“Impreuna cu liderii PSD-ALDE am evaluat propunerile facute pentru viitorii ministri (…) Sunt si nume noi, dar sunt si ministri din vechiul Guvern”, a declarat Viorica Dancila inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD.
El a explicat ca la sedinta de duminica, care se va desfasura in format extins, urmand a fi prezente si grupurile parlamentare ale formatiunii, Viorica Dancila va avea mai mult timp pentru a discuta cu membrii ALDE decat ar fi avut vineri.
UPDATE: Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat vineri ca au avut loc consultari privind lista noului Guvern, precizand ca unele propuneri n-au fost acceptate de premierul desemnat Viorica Dancila.
“Au fost consultari, au fost propuneri, unele n-au fost acceptate de doamna Dancila. S-ar putea sa fie doua-trei domenii unde sa fie mai multe optiuni si se va transa prin vot”, a declarat Dragnea, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD.
Dragnea a spus ca au fost consultari cu presedintii organizatiilor judetene, ca unele propuneri ale acestora au fost acceptate si ca exista doua-trei ministere pentru care sunt mai multe propuneri, urmand sa se voteze nominal pentru fiecare.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la inceputul sedintei Comitetului Executiv al PSD in care va fi stabilita componenta noului guvern, ca nu crede ca in Guvern se va regasi vreo persoana cu probleme de integritate, iar intrebat despre Rovana Plumb, propusa pentru postul de vicepremier, Dragnea a raspuns: “Dar ce problema are?”
“Acum le girez si eu (propunerile de ministi – n.r.), au fost consultari cu presedintii organizatiilor judetene, iar unele propuneri nu au fost acceptate de doamna Viorica Dancila. S-ar putea sa fie doua-trei? domenii cu mai multe optiuni si se va transa prin vot. Va fi vot nominal pentru fiecare propunere”, a afirmat Dragnea.
UPDATE: Rectorul Universitatii din Suceava, Valentin Popa, este in carti pentru ministerul Educatiei, iar Florian Bodog a anuntat conducerea PSD ca nu mai vrea sa ramana ministru al Sanatatii.
“Am luat decizia personala sa nu imi depun candidatura pentru un nou mandat. Va asigur ca voi sustine neconditionat persoana care va prelua portofoliul si ca ma voi asigura ca toate proiectele bune incepute vor continua”, a declarat Florian Bodog inaintea sedintei CEx.

UPDATE: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, la inceputul sedintei Comitetului Executiv (CEx) al PSD in care va fi stabilita componenta noului guvern, ca a avut o relatie buna cu actualul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, dar organizatia Bucuresti o sustine pentru acest portofoliu pe Rodica Nasar, iar pentru Educatie pe Ecaterina Andronescu, in timp ce pentru Cultura il propune pe actorul George Ivascu. Ea a mai spus ca organizatia Bucuresti o sustine, de asemenea, pe Rovana Plumb pentru functia de premier.

“Am avut o relatie profesionala buna si constructiva cu domnul Bodog, nu am ce sa ii reprosez, dar noi ne-am dori sa ocupe aceasta pozitie Rodica Nasar, presedinta PSD Sector 2. La fel cum propunerea noastra pentru Ministerul Educatiei este Ecaterina Andronescu, iar pentru postul de ministru al Culturii il sustinem pe actorul George Ivascu. Ne-am dori ca si organizatia PSD Bucuresti sa aiba reprezentanti in guvern”, a declarat Firea.

De asemenea, PSD Bucuresti o sustine pe Rovana Plumb pentru functia de vicepremier, a mai spus Gabriela Firea. “Eu cred ca experienta o va ajuta sa aiba rezultate foarte bune in acest post”, a adaugat Gabriela Firea.

Forurile de conducere ale PSD si ALDE se vor reuni, vineri, pentru a decide ministrii care vor face parte din Guvernul Dancila, precum si noul program de guvernare.
Sedinta CEx al PSD este programata pentru ora 11.00, iar de la ora 15.00 au fost convocate?Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru a stabili calendarul audierilor ministrilor in comisii.
Potrivit declaratiilor de pana acum, Guvernul Dancila va avea aceeasi structura ca si fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fara portofoliu, si 26 de portofolii, 2 ministri fiind delegati. In total, noul Cabinet va avea, ca si cel precedent, 28 de membri.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca toate filialele vor putea face propuneri pentru posturi in Guvern:?a”Fiecare organizatie sau fiecare membru CEx sa faca propuneri pentru un membru al Cabinetului sau sa faca propuneri sa nu mai fie un membru in urmatorul Guvern. Ele vor fi centralizate si vom veni in CEx vineri, unde vor fi votate fiecare in parte (…) Cel mai important este ca orice membru al Cabinetului sa fie bine pregatit si sa isi aduca contributia lui la indeplinirea unui program de guvernare bun”.
Sedinta a coalitiei de guvernare in biroul lui Liviu Dragnea. Lista de ministri, discutata in cerc restrans
De altfel, in aceasta saptamana au avut loc negocieri intense cu unii lideri ai filialelor PSD, care incearca sa isi impuna reprezentanti in Guvern.
Din Cabinetul Dancila ar putea face parte si persoane considerate cu “probleme penale”, precum fostul ministru Rovana Plumb si fostul vicepremier Sevil Shhaideh, ambele demisionand in urma deschiderii de catre DNA a dosarului Belina.
Intrebat despre posibilitatea ca membri ai PSD cu probleme in justitie sa se regaseasca in viitorul guvern, Liviu Dragnea a raspuns: “Da”.? De asemenea, chestionat de ce nu se vor respecta criteriile de integritate dorite de fostul premier Tudose in privinta ministrilor care au demisionat – Rovana Plumb si Sevil Shhaideh – Dragnea a raspuns: “Am hotarat sa ne facem noi Guvernul, si nu alte institutii”.
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a raspuns si el la intrebarea de ce ministrii cu probleme penale vor face parte din Cabinetul Dancila:?a”Pentru ca putem. Da, putem. PSD este tinta predilecta a personajelor toxice care, impreuna, unit, formeaza statul paralel. Aceste persoane care folosesc autoritatea in care sunt numiti – ilegal si neconstitutional – bugetul, subalternii si informatiile pentru a face politica, pentru a stabili cine traieste si cine moare, cine e arestat si cine e liber”.?
Si premierul desemnat, Viorica Dancila, a vorbit, marti, despre posibilitatea ca in Guvern sa fie persoane cu probleme penale: “Sunt europarlamentar si am votat o Directiva europeana care spunea ca exista prezumtia de nevinovatie”.
Noul guvern va avea aceeasi structura, respectiv 28 de portofolii -?26 de ministri, doi ministri delegati si trei vicepremieri -, iar potrivit deputatului PSD Catalin Radulescu un sfert dintre actualii ministri ar urma sa plece, in timp ce, in opinia Gabrielei Firea, o treime dintre ei vor pleca.
Rovana Plumb ar urma sa se regaseasca in viitorul cabinet pe postul de vicepremier fara portofoliu?detinut de Marcel Ciolacu, iar Sevil Shhaideh ar putea prelua Secretariatul General al Guvernului. Un alt vicepremier va fi ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu. In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *