Broccoli poate incetini imbatranirea

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Broccoli, o leguma cunoscuta pentru calitatile de prevenire a cancerului, poate contribui la intarirea sistemului imunitar, incetinind procesul imbatranirii, potrivit unui studiu publicat in Journal of Allergy and Clinical Immunology.

O substanta din broccoli, sulforanul, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Acestea contribuie la prevenirea formarii de radicali liberi care distrug celulele din organism, informeaza dailymail.co.uk.

Procesele biologice normale asociate cu alimentatia si respiratia conduc la generarea unor substante foarte daunatoare, numite radicali liberi. Excesul de radicali liberi poate favoriza distrugerile celulare si chiar aparitia cancerului. Distrugerile de acest tip se acumuleaza odata cu inaintarea in varsta.

Legumele crucifere, precum conopida, varza, broccoli, varza de Bruxelles, furnizeaza antioxidanti care previn productia de radicali liberi.

Broccoli, in mod special, contine sulforan, o substanta care declanseaza productia de gene si enzime antioxidante, care pot combate procesul de oxidare celulara.

Cercetatorii de la Universitatea California din Los Angeles, autorii studiului, au declarat: „Stiam de mai mult timp ca radicalii liberi contribuie la imbatranire, insa majoritatea specialistilor s-au concentrat asupra mecanismelor care duc la producerea radicalilor liberi si mai putin la identificarea cailor utilizate de organism pentru suprimarea productiei acestora”.

Noul studiu subliniaza importanta cailor de aparare antioxidante pe care organismul le utilizeaza impotriva radicalilor liberi, descoperire care poate sta la baza unor tehnici de incetinire a procesului de imbatranire.

Delicata balanta dintre fortele pro-oxidante si antioxidante determina viitorul unor procese de imbolnavire asociate cu imbatranirea, inclusiv maladii cardiace, ale articulatiilor si diabet, dar si slabirea sistemului imunitar.

spot_imgspot_img