Bucurestiul, gazda unuia dintre cele mai mari evenimente mondiale de sport electronic.

In perioada 20 – 21 octombrie, Bucurestiul va gazdui penultima etapa din turneul DreamHack Eizo Open, o competitie de referinta pentru sportul electronic mondial. Evenimentul de la Bucuresti este unul decisiv pentru cei mai importanti gameri ai lumii, in vederea calificarii la marea finala DreamHack Winter din noiembrie, din Suedia.
La turneul din Capitala, care se va desfasura la TurboHalle, pe o suprafata de 3.500 de metri patrati, vor veni peste 150 dintre cei mai buni jucatori de Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 si League of Legends ai momentului.
Acestia isi vor disputa premii in valoare totala de peste 30.000 de euro, dar si participarea directa sau castigarea de puncte pentru accederea la marea finala a turneului.
“Acesta este cel mai mare eveniment de sporturi electronice desfasurat pana in acest moment in tara noastra. Timp de doua zile, jucatori de renume la nivel global se vor intrece in una dintre cele mai importante competitii de esports din lume si, astfel, vor plasa Romania in centrul hartii mondiale a sportului electronic”, a declarat Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League (PGL), organizatorul evenimentului.
Participantii la DreamHack Bucuresti vor sosi din peste 25 de tari, printre care se numara Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Kazahstan, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina. Acestia se vor “duela” in fata a 2.000 de spectatori si vor fi sustinuti de milioane de fani care vor urmari transmisiunile live si inregistrarile a 20 televiziuni si site-uri din intreaga lume.
La StarCraft 2 se dau premii in valoare de 18.000 euro
Pentru competitia de StarCraft 2 sunt disponibile intre 64 si 128 de sloturi de inscriere si sunt puse la bataie premii care ating valoarea totala de 18.000 de euro. Turneul 1v1 la acest joc va incepe cu grupe multiple, iar cei care se vor califica mai departe vor ajunge in playoff-urile de tipul single-elimination.
Cei care nu vor reusi sa se claseze pe primele doua pozitii, cele care asigura participarea directa la marea finala DreamHack Winter, se mai pot califica daca acumuleaza suficiente puncte. DreamHack Eizo Open Stockholm, Summer, Valencia si Bucuresti preced DreamHack Winter, ce va avea loc la Jonkoping, in Suedia, in perioada 22 – 25 noiembrie.
Astfel, in marea finala de la Jonkoping se pot califica primii 12 jucatori cu cel mai mare punctaj adunat, obtinut in competitiile anterioare.
“Favorit la acest turneu din partea tarii noastre este Silviu “NightEnd” Lazar, cunoscut pentru clasarea pe locul intai la numeroase competitii internationale, cum ar fi: Sennheiser Cup #8, TL.net TeamSpeak Open #14, Sc2-inside.com cyborg Cup #6, Go4SC2 Cup #58, EU Craft Cup #5. El este cel care a dus Romania pe podium la DreamHack Winter 2011, ocupand un incredibil loc 3. Insa cei care domina clasamentele mondiale de StarCraft 2 sunt jucatorii din Coreea de Sud”, a spus Silviu Stroie.
Turneuri de Counter-Strike si League of Legends
In plus, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *