Bugetele serviciilor secrete se vor decide marti

Reprezentantii SRI au sustinut in comisie ca taierea banilor pentru 2019 – 445 milioane de lei – ar lasa serviciul fara bani de salarii in ultimele patru luni ale anului. Mai mult, SRI ar fi in situatia de a renunta la dispozitivele antiteroriste din aeroporturi.
Erau prevazute scaderi si de la SIE – 30 milioane de lei, adica 9,5% din buget, iar de la SPP – 50 milioane de lei, adica 21 % din buget.
Bugetele ar fi trebuit discutate azi, dar nu au fost dezbatute in aceste conditii.
In plus, Varujan Vosganian (ALDE) a declarat “acum am aflat de fapt ce cifre s-au taiat.”
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus ca bugetul SRI sa se reduca cu aproximativ 450 de milioane de lei. Banii ar urma sa se imparta intre Ministerul Sanatatii, Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Amendamentele au fost depuse la comisiile de specialitate a anuntat, luni, liderul deputatilor PSD, Daniel Suciu.
“Va pot spune ca domnul presedinte a depus amendamentul, asa cum a anuntat, este vorba de suplimentarea bugetului Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vizavi de suplimentarea fondurilor pentru vitamina D, markeri tumorali …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *