Bulgarele din China se rostogoleste. Economia SUA, crestere sub asteptari

Nu doar China se confrunta cu un declin al cresterii economice. Ultimele date din economia Americii sunt dezamagitoare. Analistii se asteapta chiar la recesiune in SUA in urmatorii ani.

Cresterea economiei americane a incetinit semnificativ in trimestrul trei din 2015, deoarece companiile si-au redus stocurile dar cererea interna solida ar putea incuraja Rezerva Federala a SUA (Fed) sa majoreze dobanda de referinta in decembrie, transmite Reuters.
Conform estimarii preliminare publicata joi de Departamentul american al Comertului, Produsul Intern Brut al SUA a inregistrat in trimestrul trei o crestere anuala de 1,5%, fata de un avans de 3,9% in precedentele trei luni. Reducerea stocurilor ar putea fi probabil temporara iar economistii se asteapta la o expansiune solida in ultimul trimestru al anului, deoarece fundamentele raman solide.
Analistii se asteptau la un avans de 1,6% al economiei americane in perioada iulie – septembrie 2015.
Economia americana a fost sustinuta de cheltuielile de consum (responsabile pentru aproximativ 70% din economia americana) care au crescut cu 3,2% in trimestrul al treilea, fata de un avans de 3,6% in precedentele trei luni, datorita declinului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *