Bulgarii vor mai multi producatori auto care sa investeasca in tara lor.

Bulgaria manifesta un interes tot mai mare fata de investitorii din domeniu auto, dupa ce chinezii de la Great Wall (Marele Zid) au deschis in tara din sudul Romaniei prima lor uzina din Europa. Bulgaria ar putea atrage noi investitii in acest sector, potrivit?consultantului Ernst & Young,?Diana Nikolaeva, citata de Automotive News Europe.
Nikolaeva spune ca taxele mai scazute pentru angajatori, mana de lucru calificata sau climatul economic stabil au dus la atragerea unor investitii ale producatorilor auto, in special pe partea de componente. Printre furnizorii cu unitati de productie in Bulgaria se numara Johnson Control Automotive Electronics, Grammer si Wurth Elektronik.
“Observam o concetrare a producatorilor de componente in zonele cu traditie in productia de sisteme hidraulice, cabluri, senzori”, a declarat Nikolaeva. Ea mai spune ca un avantaj il reprezinta si faptul ca Bulgaria face parte din UE si implicit este parte a unui sistem reglementat in campul muncii.Totusi Bulgaria are aceleasi probleme ca si Romania atunci cand vine vorba de autoritati, birocratia si proasta aplicare a legilor, reprezentand factori de risc.
Producatorul chinez?Great Wall a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *