Bush, neglijat de premierul australian Howard, in favoarea unei gale de rugby

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul australian John Howard si-a justificat absenta, marti seara, de la aeroportul din Sydney, unde trebuia sa il intampine pe presedintele american, George W.Bush, prin importanta unei gale consacrata rugby-ului.

Premierul australian, John Howard, a asistat la Dally M Awards, o gala in care au fost recompensati cei mai buni jucatori din Liga Nationala de rugby, in timp ce Bush sosea in Australia pentru summitul de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC).

„Trebuie sa-mi ordonez foarte bine prioritatile, nu este vorba de lipsa de respect, (Bush) este prietenul meu, dar este vorba de Liga de rugby”, a declarat Howard, citat de „The Daily Telegraph”. Avand in vedere ca rubgy-ul este un sport foarte popular in Australia, iar John Howard are probleme cu opozitia laburista, analistii au estimat ca premierul a considerat ca este mai folositor, in termeni de imagine, sa acorde prioritate sportului.

In cadrul intrevederii pe care presedintele american si premierul australian au avut-o, ieri, cei doi au incheiat un tratat ce va oferi Australiei acces la tehnologia militara americana secreta. Bush si Howard au vizitat si o baza navala, unde au luat masa cu soldatii australieni.

Bufetul la care a participat Bush a fost organizat intr-un cort. Presedintele american a stat la rand, apoi si-a umplut farfuria cu friptura, crenvursti si porumb fiert. La masa, s-a aflat si secretarul de stat Condoleezza Rice, si ministrul australian al apararii.

Intalnirea dintre cei doi oficiali nu este, insa, pe placul tuturor. Sute de ecologistii pregatesc masuri ample de protest pe toata durata summitului APEC, ce vor culmina, sambata, cu un mars denumit „Stop Coalitiei Bush”.

spot_imgspot_img