Cafeaua contine mai multi antioxidanti decat ceaiul verde

Cafeaua contine mai multi antioxidanti decat ceaiul verde

? Cafeaua are efecte pozitive asupra activitatii cerebrale, prin imbunatatirea memoriei.

cafeaua contine mai multi antioxidanti decat ceaiul verde, conform unor studii efectuate la nivel international. Mai mult, cafeaua este foarte bogata in fibre, mai bogata decat vinul sau sucul de portocale, iar magneziul si potasiul din componenta cafelei sunt minerale care trebuie sa completeze dieta zilnica a fiecaruia. Cafeaua nu este doar un stil de viata, ci si un element indispensabil pentru mentinerea organismului nostru in forma, considera specilistii. Ei afirma ca un consum mediu de cafea are efecte pozitive si asupra activitatii creierului prin stimularea activitatii cerebrale si imbunatatirea memoriei. Conform unor cercetari recente relizate in Danemarca, cafeaua impulsioneaza cresterea ritmului metabolismului si transformarea carbohidratilor in energie. O singura ceasca creste metabolismul de 3 pana la 4 ori. De asemenea, un alt beneficiu ar fi acela ca activitatea fizica si consumul de cafea duc la micsorarea riscului de aparitie a altor boli, cum este Alzheimer. Alte studii arata o corelatie clara intre riscul de aparitie a bolii Alzheimer si consumul acestei bauturi, a doua din lume dupa apa. Cercetarile pe un numar de 54 de pacienti au aratat clar aceasta corelare care functioneaza independent de alti posibili factori de influenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *