Campania antiimpotenta: Mihaela Radulescu, refuzata de oamenii lui Nicolaescu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Programul de prevenire si control al fumatului, o actiune pe care ministrul Eugen Nicolaescu o sustine de la inceputul mandatului, s-a impiedicat de cateva postere. De luni bune, functionarii care se ocupa de acest program nu reusesc sa aleaga fotografiile vedetei care va ?combate? impotenta cauzata de fumat. O ipoteza ar putea fi ca acesti functionari se caznesc sa directioneze contractele campaniei catre anumite firme si atunci resping alte oferte. Desi a acceptat sa participe gratuit la aceasta actiune, realizand un pictorial sugestiv, vedeta Mihaela Radulescu a fost pana acum refuzata de cei de la Ministerul Sanatatii.

Imaginea vedetei tv Mihaela Radulescu este folosita de mai multa vreme in jocurile de culise care se fac la Ministerul Sanatatii Publice. Aceasta a facut cu titlu gratuit un set de fotografii sugestive, ce urmau sa faca parte dintr-o campanie a Programului national de prevenire si control al tutunului. Din momentul in care pictorialul cu pricina a fost finalizat, dosarul a ajuns de mai multe ori pe masa ministrului Eugen Nicolaescu. Surse din minister ne-au povestit ca pozele au fost aprobate si respinse de mai multe ori, fara vreo justificare. Astfel, desi in mod normal vedeta care ar fi fost cooptata in campanie trebuia platita cu bani grei, nici varianta „pro-bono” nu a fost pe placul celor de la minister.

Adevarul din spatele refuzului

„Gardianul” a aflat cateva din dedesubturile care se afla in spatele amanarii deciziei de publicare a fotografiilor realizate de Mihaela Radulescu. Pe langa sigla sa, ce se va afla pe toate fotografiile din aceasta campanie, ministerul pune la bataie si o suma de bani. Evident, pentru aceasta a fost organizata o licitatie, castigata deja de una dintre firmele participante. La randul ei, firma respectiva a negociat cu vedeta tv, pe care a „convins-o” sa faca acest gest cu titlul gratuit. Desi pentru minister acest lucru presupune o economie substantiala, gasca functionarilor din jurul ministrului Nicolaescu, insarcinata cu partea de imagine, s-a simtit nebagata in seama. Mai mult, exista informatii care ne fac sa credem ca aceasta nebagare in seama a fost echivalenta si cu pierderea unor comisioane grase din niste eventuale contracte. Din acest motiv, acestia fac periodic presiuni asupra ministrului sanatatii pentru a tine proiectul respectiv blocat cat mai mult timp. „Gardianul” a reusit sa intre in posesia unora dintre fotografiile facute de Mihaela Radulescu, pe care le publica astazi in exclusivitate. Se poate vedea cu usurinta faptul ca sunt imagini sugestive, care chiar ar putea prinde la publicul-tinta.

Raspunsul ministerului, in doi peri

Am solicitat in urma cu o saptamana un punct de vedere oficial de la Ministerul Sanatatii Publice, legat de amanarea nejustificata. Desi doream sa aflam, printre altele, cum se poate inscrie o firma intr-un astfel de proiect sau care sunt sumele puse in joc, tot ce am primit a fost un raspuns sec si evaziv: „Ministerul Sanatatii Publice intentioneaza sa demareze o campanie publicitara de informare privind efectele nocive ale tutunului asupra starii de sanatate a populatiei. Proiectul se afla in curs de avizare. Atunci cand acesta va fi finalizat va vom pune la dispozitie toate informatiile privind detaliile acestei campanii”. Nici vedeta tv Mihaela Radulescu nu ne-a putut da detalii cu privire la campania in care a fost cooptata. Aceasta se afla in prezent in vacanta cu familia si nu a putut fi contactata.
Secretomania celor de la biroul de presa ne-a facut sa investigam o serie de aspecte privind activitatile de promovare desfasurate la nivelul Ministerului Sanatatii. Asa am aflat ca firma Ars Advertising SA este abonata la astfel de proiecte. „Ars Advertising” este o societate pe actiuni din Prahova, cu sediul in Ploiesti, ce are un obiect de activitate din sfera agentiilor de publicitate. Mai multe date despre „colaborarea” acesteia cu ministerul vom da intr-un numar viitor.

spot_imgspot_img