Gena responsabila de reactiile alergice, identificata

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cercetatorii germani au identificat o gena care ar putea fi responsabila de numeroase reactii alergice, precum febra fanului si astmul, potrivit unui studiu publicat, vineri, in revista stiintifica Plos Genetics.

Gena, numita FCER1A-Gen, contine instructiunile pentru formarea imunoglobulinei E (IgE), o clasa de anticorpi prezenta doar la mamifere, care joaca un rol important in aparitia alergiilor, potrivit studiului realizat de specialistii de la Helmholtz Zentrum, din Munchen si de la clinica Universitatii tehnice din acest oras.

„Pentru a realiza studiul, am studiat genomii a peste 10.000 de adulti si copii din Germania”, a declarat Thomas Illig, de la Helmhotz Zentrum.

Persoanele care sufera de alergii detin un numar mai mare de anticorpi de tip IgE decat persoanele sanatoase, potrivit rezultatelor studiului.

Acesti anticorpi, intalniti adesea in tesutul pielii, pot declansa reactii imunitare puternice in prezenta anumitor substante, precum polenul sau praful, aflate la originea febrei fanului (rinita alergica) sau a crizelor de astm.

Modificarea genei FCER1A-Gen ar putea permite reducerea numarului de anticorpi IgE si, in consecinta, limitarea reactiilor alergice.

spot_imgspot_img