Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia ne arata ca Romania are nevoie de o flexibilitate a transmisiunilor TV

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia ne arata ca Romania are nevoie de o flexibilitate a transmisiunilor TV

Inca un Campionat Mondial de Fotbal, inca un eveniment in care Romania sta acasa și este obligata sa urmareasca alte reprezentative obținand gloria. Totodata, este inca un campionat in care suporterii romani sunt obligați sa auda forțarile stilistice ale comentatorilor romani. Daca necalificarea Tricolorilor nu este un motiv suficient de bun, atunci prestația comentatorilor romani ar trebui sa ne aduca opțiunea de a avea un televizor online.

Ce este un televizor online? Pe langa capacitatea unui televizor smart de a se conecta la internet și de a reda absolut orice clip de pe YouTube, plus toate serialele de pe Netflix, HBO Go și Amazon Prime Video, un televizor cu adevarat conectat trebuie sa aiba și ultima componenta transferata in secolul al 21-lea. Pe scurt: sa avem parte de televziune prin cablu care sa ne permita sa selectam pistele audio ale unui canal TV.

Vestul are de ani buni aceasta opțiune. Vrei un comentariu rezervat și profesionist? Muta pe comentatorii englezi. Vrei o efervescența cu sute de cuvinte pe minut? Muta pista audio la spanioli. Altfel, daca ramai pe ai noștri, vei afla ca nici macar nevasta lui Mbapp? nu i-ar acorda lovitura de la 11 metri. Sau ca, in mod misterios, in finala dintre Franța și Croația, Spania este echipa dezavantajata de situație.

Probabil ca in timp ce 2 echipe iși disputa supremația fotbalistica se vor strecura cateva minute in care chiar merita sa aflați cum Ivan Rakitic, numarul 7 al croaților și multiplu menționat ca jucator al echipei FC Barcelona, și-a cunoscut soția la Sevilla.

Sau probabil ca avem nevoie ca telespectatorul sa dețina cu totul controlul asupra a ceea ce vede și ce aude. Cu prima parte am rezolvat-o deja: majoritatea televizoarelor pe care le gasiți in magazine sunt dotate cu funcția de inregistrare a transmisiunilor (DVR). Iar daca nu aveți un astfel de televizor, puteți face rost de un DVR direct de la operatorul de cablu.

Insa aspectul audio este deseori cel mai apreciat in toata ecuația unei transmisiuni. Aduceți-va aminte de serile de Champions League cand, dintr-un motiv sau altul, transmisiunea telefonica pica preț de cateva minute, iar tot ceea ce auzeam era spectacolul tribunelor.

Așadar, evoluția televiziunilor și, implicit, a operatorilor de cablu este mai mult decat necesara in Romania. Ar oferi șansa telespectatorilor de a urmari transmisiunile sportive așa cum iși doresc, pana la cel mai mic detaliu și, totodata, ar forța clubul select al comentatorilor sportivi sa iși imbunatațeasca performanțele oratorice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *