Cardul de asigurat, obligatoriu din acest an! Ce informatii cuprinde si cat costa

Fiecare roman ar fi trebuit sa plateasca doi euro pentru producerea cardului national de asigurat, insa Ministerul Sanatatii a gasit o solutie.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi a spus ca acest card va fi obligatoriu, alaturi de reteta electronica, care fac parte a”din dosarul electronic” .

a”Era putin probabil ca toti asiguratii ar fi fost de acord sa plateasca producerea cardului. Din aceasta cauza am discutat cu reprezentantii Ministerului de Finanate si am gasit o solutie financiara prin care sa suportam de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel incat sa ne asiguram ca toti cetatenii vor primii acest card”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, scrie time4news.ro.

Potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cardul national de asigurari sociale de sanatate va inlocui documentele care atesta calitatea de asigurat, adica adeverinta de asigurat, eliberata prin grija casei de asigurari la care este inscris asiguratul, sau documentul rezultat prin accesarea de catre furnizorii aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate a instrumentului electronic pus la dispozitie de CNAS

Citeste mai mult pe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *