Ponta: Poate trebuia sa procedez cu mai mult tact cu Basescu, sa nu creada ca pierde ca prestigiu sau mandrie

de Departamentul Politic Postat la: 14.06.2012 23:55 Ultima actualizare: 14.06.2012 23:56

mediafax foto // alexandru hojda

Premierul Victor Ponta afirma ca isi mentine 100% intentia de a reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European dedicata problemelor socio-economice sau legata de Schengen si justitie, dar ca poate ar fi trebuit sa procedeze cu mai mult tact in relatia cu presedintele Traian Basescu, astfel incat acesta sa nu aiba probabil impresia ca, daca cedeaza, are de pierdut ca prestigiu politic sau mandrie.
“Eu nu am cum sa spun “E in regula, Guvernul sta acasa si merge presedintele care nu are atributii in acest domeniu, dar cand vine in tara eventual imi da un telefon si imi spune cam ce a vorbit el pe la Bruxelles”. Eu, Guvernul USL nu consideram ca este normal sa mai fim reprezentati de presedinte, pentru ca nu facem parte din acelasi partid, nu avem viziuni identice asupra problemelor zilnice, si atunci pot sa ma duc chiar eu direct. M-am tot gandit zilele astea, m-am gandit si astazi: poate ca puteam sa procedez cu mai mult tact, poate ca presedintele se simte acum pus intr-o situatie in care, daca cedeaza, inseamna ca a cedat in fata mea si are de pierdut ca prestigiu politic sau ca mandrie”, a spus Ponta, la Antena 3.
El a aratat ca incearca sa aiba o noua discutie cu seful statului pentru a evita ca Romania sa se afle la reuniunea Consiliului European (CE) intr-o situatie jenanta si penibila, in care la sedinta sa se prezinte atat primul-ministru, cat si presedintele.
Ponta a afirmat totodata ca si rezultatul inregistrat la alegerile locale i-a dat “apa la moara” si curajul de a spune ca are puterea si un mandat pe care sa il puna in practica la Bruxelles.
Potrivit primului-ministru, discutia de joi de la Palatul Cotroceni a fost una civilizata, in care presedintele nu a mai incercat sa il jigneasca pe seful Guvernului cu titlul de “dottore”, ca in conferinta de presa sustinuta anterior, fiind una specifica intre doi oameni care nu pot fi prieteni si nu se simpatizeaza personal, dar care ocupa functii importante.
Liderul USL, premierul Victor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *