Care sunt obiectivele ONU pentru eradicarea saraciei, in urmatorii 15 ani

Liderii planetei au aprobat vineri, in prima zi a Adunarii Generale a ONU, dupa ani de dezbatere, o vasta foaie de parcurs in lupta impotriva saraciei, inegalitatilor si modificarilor climatice, informeaza Mediafax.
Aceste 17 “obiective de dezvoltare durabila” (ODD) urmeaza sa fie implementate in urmatorii 15 ani. Ele inlocuiesc cele opt “obiective de dezvoltare ale Mileniului”, adoptate in 2000.
Sustinatorii ODD apreciaza ca aceste noi obiective merg mai departe decat predecesoarele lor, abordand radacinile unor probleme ca saracia. Ele au o vocatie universala si nu privesc doar tarile in curs de dezvoltare.
“Pentru prima data, avem un ansamblu de obiective planetare pe care toate tarile le-au acceptat si care se aplica fiecarei natiuni”, si-a exprimat satisfactia secretarul general al ONU Ban Ki-moon.
Punerea in aplicare a acestor obiective – care vizeaza eradicarea foametei si saraciei extreme, reducerea inegalitatilor in randul statelor si intre state, atingerea egalitatii intre barbati si femei, imbunatatirea gestionarii apei si energiei si o actiune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *