Carmen Dan, despre cozile la pasapoarte: Lipsa de personal se resimte si in aceste servicii

“Este adevarat ca in lunile de vara numarul de cereri depaseste cu 80-90% valorile din restul anului, iar in unele judete numarul cererilor se dubleaza in aceasta perioada. Din pacate, aceasta crestere semnificativa nu poate fi insotita si de dublarea numarului de ghisee sau de dublarea personalului care lucreaza la serviciile de pasapoarte. Lipsa de personal se resimte si in aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiti sa prelungim programele de lucru, sa amanam concendiile din aceasta vara pentru multi dintre angajati sau sa gasim alternative de spatii destinate eliberarii de pasapoarte”, arata Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook.
Potrivit MAI, in 12 judete si in Bucuresti, serviciile de pasapoarte lucreaza luni, 14 august, iar in alte patru se va lucra si marti, 15 august.
Precizarile Ministerului de Interne vin dupa ce Carmen Dan a fost criticata pentru cozile interminabile din fiecare vara de la ghiseele pentru eliberarea pasapoartelor, reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) amenintand ca, daca aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plangere penala impotriva ei, scrie Mediafax.
“De la inceputul lunii august, in fata ghiseelor pentru eliberarea pasapoartelor s-au format cozi uriase din cauza neadaptarii acestor servicii la valul mare de romani care vin din strainatate in vacanta si doresc sa isi schimbe si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *