Trei persoane si-au pierdut viata in violentele din statul american Virginia, din motive rasiale. Stare de urgenta FOTO VIDEO

Guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, a anuntat ca trei persoane si-au pierdut viata in timpul noptii, dupa ce violentele au izbucnit la un mars al militantilor pentru suprematie rasiala de la “Uniti Dreapta”. De asemenea, o masina a intrat cu viteza intr-o multime de contraprotestatari din Charlottesville.
Presedintele SUA, Donald Trump, a intervenit si a condamnat “ura, bigotismul si violenta de pe multe parti”, evitand sa-i numeasca pe militantii de extrema-dreapta, care desi au lansat violentele din Charlottesville, i-au sustinut candidatura in cursa pentru Casa Alba. Tocmai acest aparent refuz al presedintelui de a condamna gruparile de extrema-dreapta a generat critici acide, chiar si din partea unor congresmeni republicani de la Washington.
O persoana si-a pierdut viata dupa ce un barbat a intrat intentionat cu o masina intr-o multime de contraprotestatari, in vreme ce doi ofiteri au murit dupa ce un elicopter de politie s-a prabusit la iesirea din Charlottesville.Guvernatorul McAuliffe a declarat deja stare de urgenta, pentru a permite interventia prompta a autoritatilor locale inainte de marsul “Uniti Dreapta”, care a adus sute de militanti pentru suprematie rasiala si contraprotestatari pe strazile orasului universitar din Virginia. Autoritatile au declarat stare de urgenta.De asemenea, un tanar identificat drept James Alex Fields Jr a fost arestat in urma atacului cu masina din Charlottesville. Fields Jr. (20 de ani) este din Ohio si a fost inculpat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala de catre anchetatorii din Virginia.
O femeie in varsta de 32 de ani si-a pierdut viata, in vreme ce alte 19 persoane au fost ranite, fiind vorba atat de rani superficiale, cat si de persoane internate in stare critica in spitale, dupa ce masina lui Fields …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *