Casa Alba: “Biden a salutat concentrarea presedintelui Iohannis pe eforturile anticoruptie”

Vicepresedintele SUA, Joseph Biden, si presedintele Klaus Iohannis au abordat, in cursul intalnirii de la Casa Alba, teme referitoare la relatiile bilaterale si la securitatea europeana, demnitarul american salutand eforturile anticoruptie din Romania. Potrivit unui comunicat de presa al Presedintiei SUA,?”vicepresedintele Biden a salutat concentrarea presedintelui Iohannis pe eforturile anticoruptie si pe respectarea principiilor statului de drept”.

“Au fost abordate modalitati de consolidare a relatiei bilaterale in domeniul securitatii, in sferele politice si economice, fiind notate importantele contributii ale Romaniei la eforturile de securitate ale Aliantei Nord-Atlantice, inclusiv sustinerea oferita Misiunii din Afganistan si gazduirea unui sistem antiracheta la Deveselu, sistem care va deveni operational spre sfarsitul acestui an.
Vicepresedintele Biden a salutat concentrarea presedintelui Iohannis pe eforturile anticoruptie si pe respectarea principiilor statului de drept ca modalitati de consolidare a securitatii nationale, de promovare a marilor investitii si de stimulare a cresterii economice. Spre final, cei doi lideri au evidentiat importanta unei abordari unitare la nivel european atat in materie de securitate energetica, dar si pentru gestionarea actualei crize a imigratiei”, precizeaza Casa Alba, potrivit Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit luni, la Casa Alba, cu vicepresedintele SUA Joe Biden, cei doi discutand despre parteneriatul strategic, despre criza migratiei, dar si despre situatia din Romania, oficialul american exprimand increderea in lupta anticoruptie de la Bucuresti. Potrivit Administratiei Prezidentiale din Romania, presedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe vicepresedintele Joe Biden la Bucuresti, in noiembrie, cu ocazia organizarii un mini-summit NATO.
“Am avut, evident, in primul rand, discutii despre Parteneriatul Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, impreuna am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politica, partea militara sunt excelente si am convenit sa incercam sa lucram si pe partea economica, un parteneriat de acest fel trebuie sa aiba partea economica foarte substantiala”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.
De asemenea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *