Cat costa pregatirea autovehiculului pentru sezonul rece. Ce buget aloca soferii romani pentru anvelopele de iarna

Odata cu intrarea in sezonul rece, soferii trebuie sa aiba in vedere echiparea autovehiculelor cu anvelopele adecvate, pentru a se supune Codului Rutier in vigoare si a circula in conditii de siguranta.
“Anvelopele de iarna sau All Season sunt obligatorii indiferent de data calendaristica, daca masina ruleaza pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Momentul ideal pentru montarea pneurilor de iarna este, insa, inaintea scaderii temperaturii sub pragul de 7?C”, potrivit specialistilor in piese auto.
Specialistii recomanda ca intervalul de inlocuire a anvelopelor utilizate pe timpul iernii pentru masinile personale sa nu depaseasca sase ani, dupa aceasta perioada crescand riscul de explozie a cauciucului si scazand rezistenta la franare.
Citeste si Vulcanizarile si atelierele service, luate cu asalt de soferi. De ce sunt anvelopele de iarna mai scumpe decat celelalte tipuri
“In Romania, spre deosebire de statele vest europene, soferii forteaza utilizarea anvelopelor chiar si peste limita maxima de folosire. Cu toate acestea, in ultimii ani, constientizarea riscurilor la care se expun soferii, alaturi de cresterea valorii amenzilor pentru nerespectarea legislatiei in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *