Cum poate fi schimbata viata copiilor cu autism cu ajutorul terapiei ABA

Conferinta a”Tulburari de spectru autist” – ?Editia I Cluj Napoca are loc pe 10 Noiembrie 2018, la Cinematograful Dacia din Cluj Napoca, intre orele 09:30 -18:00. Evenimentul promoveaza si ofera informatii importante si esentiale despre tulburarile de spectru autist si despre implementarea tehnicilor analizei aplicate a comportamentului.
In cadrul conferintei, Anca Dumitrescu, Psiholog/ Board Certified Behavior Analyst, Presedinte ATCA, va vorbi despre coordonarea si implementarea planului de interventie in tulburarile de spectru autist.

Viata copiilor cu autism poate fi schimbata – orice copil cu autism poate avea o viata mai buna, iar 50% dintre copiii cu autism pot fi recuperati.

Rezultatele cercetarilor internationale obtinute in urma aplicarii ABA in cazul copiilor cu tulburare de spectru autist arata ca, daca terapia este inceputa la o varsta foarte mica (2 ani sau chiar mai devreme), este intensiva (20-30 de ore/saptamanal) si se desfasoara fara intrerupere timp de minimum 2 ani, pot fi obtinute urmatoarele rezultate: ?
30% dintre copii vor fi complet independenti, iar simptomele autismului dispar;
20 – 30% dintre copii vor fi independenti si vor avea o viata normala, dar vor necesita indrumare si consiliere, deoarece vor avea oarecare dificultati de adaptare la diferite situatii sociale, comportamente ciudate, dificultati de comunicare si mentinere a relatiilor cu ceilalti;
50% dintre copiii cu autism isi vor dezvolta abilitati de viata, insa vor deveni adulti care au nevoie de suport din partea familiei.
Programul de terapie variaza intre 2 ore si 6-8 ore/zi, in functie de nivelul de gravitate a afectiunii.
Copilul are sanse mari de recuperare daca incepe terapia inainte de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *