Cat poti sa stai internat in spital in functie de boala de care suferi.

Timpul maxim pe care poti sa-l petreci in spital in regim hotelier, adica durata optima, a fost deja publicat, iar Ministerul Sanatatii foloseste informatiile despre noile durate de spitalizare ca sa evalueze performantele manageriale ale spitalelor, cu referire la strategia nationala de rationalizare a spitalelor, scrie Realitatea.net.
Aceste valori sunt medii aritmetice simple ale duratelor individuale de spitalizare ale fiecarui caz externat, in timp ce durata optima de spitalizare reprezinta o variabila in calculul banilor pe care-i primeste spitalul, scrie nouzhd.ro.
Conform calculelor, sectiile sanatoriale, Psihiatria si Pneumoftiziologia au cele mai mari durate optime de spitalizare, potrivit Ordinului comun al ministrului Sanatatii si presedintelui CNAS. Astfel, asiguratii au dreptul sa stea internati 120 de zile daca au fost diagnosticati cu tuberculoza multidrogrezistenta, 60 de zile este durata optima de spitalizare la sectii sanatoriale, 49 de zile – la Psihiatrie cronici, 37 de zile – la Pneumoftiziologie, 32 de zile – la Pneumoftiziologie pediatrica, 29 de zile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *