Cauza accidentului aviatic din Rusia. Expert: “Daca era un tip destept, pilotul ar fi plecat pe…”

Avion prabusit Rusia. Fostul director pentru securitate aeronautica Tarom, Valentin Duta, a explicat, sambata, ca principala cauza a accidentului aviatic din Rusia este eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile, potrivit Mediafax.

Avion prabusit Rusia. “Cauza este o eroare de pilotaj pe fondul vremii nefavorabile. El a venit o data la aterizare si a ratat. Ratarea este o procedura absolut normala. Si-a dat seama ca nu e in regula pe pista si a plecat. Apoi a venit din nou la aterizare. Daca era un tip destept, ar fi plecat pe aeroportul de rezerva. Probabil s-a incapatanat sa aterizeze aici. A venit dezaxat pe o aripa, iar vantul l-a intors. Aripa era rupta iar combustibilul a iesit pe pista. Este greseala umana, de pilotaj, pe fondul vremii nefavorabile. Pilotii nu pot fi impartiti in doua categorii, de vreme buna si de vant. El nu era sigur pe el. Boiengul este un avion mare, puternic. Intotdeauna, cand se intampla un accident de natura asta, unul dintre cei care participa la ancheta este constructorul. Aici vorbim despre un constructor american” a declarat Valentin Duta, fost director de securitate aeronautica al TAROM.
Avion prabusit Rusia. Comitetul rus de ancheta a anuntat sambata ca examineaza pista unei erori de pilotare sau a unei defectiuni tehnice drept principalele cauze ale prabusirii avionului in sudul Rusiei, in urma careia au murit 62 de persoane.
“In prezent analizam doua …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *